• Na pomolu nova investicija: „Kalmes“ gradi proizvodne pogone

    Preduzeće „Kalmes“ iz Zrenjanina planira da u ovdašnjoj radnoj zoni „Jugoistok 1“ izgradi proizvodni pogon. Stoga je oglašena javna prezentacija urbanističkog projekta, koja traje do 14. novembra.   Ovo preduzeće je osnovano 2010. godine. Specijalizovano je za inženjerske delatnosti i tehničko savetovanje, odnosno za vibrodijagnostiku, remont, rekonstrukciju i balansiranje rotacionih mašina.   PROČITAJTE JOŠ: Milenko […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Na pomolu nova investicija: „Kalmes“ gradi proizvodne pogone

    Preduzeće „Kalmes“ iz Zrenjanina planira da u ovdašnjoj radnoj zoni „Jugoistok 1“ izgradi proizvodni pogon. Stoga je oglašena javna prezentacija urbanističkog projekta, koja traje do 14. novembra.

     

    Ovo preduzeće je osnovano 2010. godine. Specijalizovano je za inženjerske delatnosti i tehničko savetovanje, odnosno za vibrodijagnostiku, remont, rekonstrukciju i balansiranje rotacionih mašina.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Milenko Vujović izabran za predsednika Socijalno – ekonomskog saveta

     

    Kako je navedeno u projektnoj dokumentaciji, investitor u budućim pogonima planira proizvodnju metalne galanterije. To podrazumeva CNC sečenje limova, varenje, savijanje limova i mašinsku obradu na CNC strugovima i CNC glodalicama. Struktura rada obuhvata administraciju, skladištenje, proizvodnju, kontrolu kvaliteta i isporuku. Proizvodni tim čine bravari, mašinovođe, zavarivači, predradnici i inženjeri.

     

    Prostor koji je obuhvaćen urbanističkim projektom nalazi se na građevinskoj parceli čija je površina nešto veća od 29 ari, na uglu ulica Ognjeslava Kostovića i Dr Đorđa Radića. Planirani proizvodni objekat je prizemni sa mezaninom, a bruto površina prizemlja je 1.454 kvadratna metra. Objekat sadrži proizvodni, skladišni i administrativni deo i u osnovi je u obliku latiničnog slova L. Nije planirana fazna izgradnja objekta.

     

    U urbanističkom projektu se ističe da je uz obodne ivice parcela potrebno formirati zelene površine koje će imati funkciju izolacije i umanjenje buke i zadržavanje prašine i izduvnih gasova. Urbanističkim projektom je planirano da zelene površine zauzimaju 25,05 odsto parcele.

     

    U blizini se nalazi arheološki lokalitet

     

    Navodi se i da se u blizini ove lokacije nalazi arheološki lokalitet, koji je istraživan u periodu od 2009. do 2016. godine. Takođe, s druge strane magistralnog puta Zrenjanin – Beograd, paralelno sa ovom lokacijom, nalazi se još jedan arheološki lokalitet, na kojem su otkriveni predmeti iz gvozdenog doba.

     

    „Na katarstarskoj parceli, na kojoj se planira izgradnja proizvodnog pogona, nisu obavljana detaljna arheološka istraživanja. Međutim, s obzirom na broj lokaliteta koji okružuju ovaj prostor, realno je očekivati da se naiđe na predmete od značaja za arheologiju. Iz tog razloga se utvrđuje mera povremenog arheološkog nadzora. Investitor se obavezuje da 15 dana pre početka zemljanih radova obavesti nadležne o danu početka radova radi dogovora o povremenom arheološkom nadzoru“, piše u urbanističkom projektu.

     

    Takođe, prilikom izvođenja zemljanih radova neophodno je slojevito uklanjanje zemlje.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    „Ukoliko se tom prilikom naiđe na arheološko nalazište ili arheološki predmet, izvođač je dužan da odmah, bez odlaganja, prekine radove i obavesti nadležni zavod i da preduzme mere da se nalaz ne uništi i ne ošteti, kao i da se sačuva na mestu i u položaju u kojem je otkriven“, navodi se u urbanističkom projektu.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija