• Moja prva plata: 125 mladih biće angažovano kod 77 poslodavaca

    U program „Moja prva plata“ uključilo se 77 poslodavaca sa područja Srednjobanatskog okruga, u čijim preduzećima će se osposobljavati 125 mladih, saopštila je Nacionalna služba za zapošljavanje u Zrenjaninu. U NSZ kažu da su se za učešće u programu prijavili svi privredni subjekti – preduzetnici, mikro, mala, srednja i velika pravna lica, kao i javni […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Moja prva plata: 125 mladih biće angažovano kod 77 poslodavaca

    U program „Moja prva plata“ uključilo se 77 poslodavaca sa područja Srednjobanatskog okruga, u čijim preduzećima će se osposobljavati 125 mladih, saopštila je Nacionalna služba za zapošljavanje u Zrenjaninu. U NSZ kažu da su se za učešće u programu prijavili svi privredni subjekti – preduzetnici, mikro, mala, srednja i velika pravna lica, kao i javni sektor.

     

    Najveća potražnja bila je za administrativnim radnicima, knjigovođama, prodavcima, magacionerima, kuvarima, konobarima, inženjerima mašinstva, elektrotehnike, tehnologije i grafičkog dizajna, pravnicima, vaspitačima…

     

    PROČITAJTE JOŠ: Plate u svim opštinama srednjeg Banata niže od republičkog proseka

     

    Cilj programa je povećanje zapošljivosti mladih. Program „Moja prva plata“ obezbeđuje mladima da steknu svoja prva radna iskustva i time prevaziđu jednu od barijera na tržištu rada, s obzirom na to da poslodavci obično očekuju da kandidati za posao imaju radno iskustvo. Stečena znanja, veštine i kompetencije za rad omogućuju im da se zaposle u istoj kompaniji u kojoj su radili, ali i kod drugog poslodavca.

     

    „Mladi, uključeni u program, tokom devet meseci, koliko traje osposobljavanje za posao, obavljaće praksu na konkretnim pozicijama kod poslodavaca, kako bi stekli kompetencije nužne za rad. Osposobljavanje za rad u kompanijama realizovaće se po utvrđenom programu, uz podršku i nadzor mentora“, podsećaju u zrenjaninskoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje.

     

    Isplata se obavlja direktno kandidatima

     

    Za poslodavce je važno da učešćem u programu obezbeđuju kvalitetne kadrove, koji kroz praksu stiču poslovne veštine.

     

    Nacionalna služba za zapošljavanje će na mesečnom nivou isplaćivati mladima sa srednjim obrazovanjem novčanu naknadu u iznosu od 25.000 dinara, dok će mladima sa visokim obrazovanjem isplaćivati 30.000 dinara, uz uplatu doprinosa za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Isplata se obavlja direktno kandidatima, preko banke „Poštanska štedionica“, koja će, za ove potrebe, otvoriti namenski tekući račun. Pored ovog iznosa koji država subvencioniše, poslodavci mogu kandidatima da uplaćuju dodatna sredstva i povećaju prinadležnost.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin