• MINISTARSTVO PRIVREDE IZDVOJILO PARE ZA ZRENJANIN I ŽITIŠTE

    BEOGRAD, ZRENJANIN – Ministarstvo privrede će i ove godine u okviru programa „Podrška razvoju lokalne i regionalne infrastrukture – Gradimo zajedno“ sufinansirati realizaciju još 78 infrastrukturnih projekata u 68 lokalnih samouprava širom Srbije.     Ukupna vrednost odobrenih projekata je oko tri milijarde dinara, od čega Ministarstvo privrede obezbeđuje iz kredita Evropske investicione banke 1,25 […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    MINISTARSTVO PRIVREDE IZDVOJILO PARE ZA ZRENJANIN I ŽITIŠTE

    BEOGRAD, ZRENJANIN – Ministarstvo privrede će i ove godine u okviru programa „Podrška razvoju lokalne i regionalne infrastrukture – Gradimo zajedno“ sufinansirati realizaciju još 78 infrastrukturnih projekata u 68 lokalnih samouprava širom Srbije.

     

    goran-knezevic
    Ministar privrede Goran Knežević

     

    Ukupna vrednost odobrenih projekata je oko tri milijarde dinara, od čega Ministarstvo privrede obezbeđuje iz kredita Evropske investicione banke 1,25 milijardi dinara, a lokalne samouprave 1,76 milijardi dinara.

     

    – Infrastruktura je ključna za poslovanje privrede, kao i za sam život građana, zato efikasno usmeravamo i trošimo sredstva iz kredita Evropske investicione banke i pomažemo opštinama i gradovima da izgrade i obnove saobraćajnu i socijalnu infrastrukturu, škole, fiskulturne sale, zgrade ustanova kulture, i sve što može da bude u funkciji unapređenja života u lokalnim samoupravama – rekao je ovim povodom ministar privrede Goran Knežević.

     

    Sufinansiranje je odobreno za 16 gradova, između ostalog i za Zrenjanin, kao i u 52 opštine, među kojima se, sa područja srednjeg Banata, nalazi samo Žitište.

     

    Kada je reč o Zrenjaninu, odobreno je 18,9 miliona dinara za rehabilitaciju Barske ulice, od Prilepskog reda – krivine, do Mostarske i ulice Radnoti Mikloša.

     

    U opštini Žitište predviđena je prva faza rekonstrukcije Doma kulture u Novom Itebeju, i za te namene izdvojeno je 11,7 miliona dinara.

     

    Ministarstvo privrede je istovremeno uputilo novi poziv lokalnim samoupravama da prijave projetke koji će biti sufinansirani naredne godine.

     

    – Sredstva iz kredita EIB-a se znatno efikasnije povlače u poslednjih nekoliko godina, a s obzirom na to da ih moramo utrošiti do kraja 2019. godine, uputili smo lokalnim samoupravam još jedan poziv da prijave projekte koje ćemo finansijski podržati naredne godine – rekao je Knežević.

     

    Oblast sufinansiranja su objekti putne infrastrukture, obrazovni i sportski objekti, objekti zdravstvene i socijalne infrastrukture, kao i objekti od kulturno – istorijskog značaja, a javni poziv je otvoren do 14. avgusta.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 4

    1. Bruka i sramota! Ovo je zaista smešno i tužno. Zrenjanin ne treba milostinju, Zrenjaninu samo treba vratiti ono što je opljačkano i što se svakodnevno pljačka u vidu nafte i gasa. gosn.Knećević nikako da potrefi suštinu i da se bori za Zrenjanin, a to podrazumeva da se Naftagas vrati i da se refundira opljačkana nafta i gas. Ne treba ovom gradu ta mizerija od nekoliko miliona, već samo da se ministar zauzme za prave stvari i da radi kako je obećavao za ovaj grad. Samo da podsetim, da je gosn.Knežević obećavao obilaznicu dok je još bio gradonačelnik, a mi to do današnjeg dana ne videsmo. Njemu je lepo u Beogradu i sa novcima koje mesečno prima.

    2. Verovatno se novac izdvaja samo za grad , a u selima zive ljudi treceg reda kojima netrebaju osnovna dostignuca poput: kanalizacije, pitke vode…

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija