Ekonomija Vesti Zrenjanin

„Mera“ jedan od sedam investitora koji gradi pogone u industrijskoj zoni

mera

Gradska uprava se prethodnih godina trudila da promoviše Zrenjanin kao dobro mesto za investiranje i to definitivno daje rezultate, ocenio je zrenjaninski gradonačelnik Čedomir Janjić, prilikom današnje posete kompaniji „Mera“.

 

Nakon kupovine zemljišta u industrijskoj zoni „Jugoistok“, zrenjaninska kompanija „Mera“, koja se bavi projektovanjem, nabavkom, montažom i održavanjem elektroenergetske i druge opreme, prošle godine je započela gradnju proizvodne hale i upravne zgrade, na površini od 6.850 kvadratnih metara. Vrednost investicije je više od 1,5 miliona evra.

 

To je samo jedna od nekoliko kompanija koje trenutno grade proizvodne pogone u ovdašnjoj industrijskoj zoni. Osim preduzeća „Mera“, pogone grade i kineski „Linglong“, nemački „GPK“ i novosadski „Pionir-gas“. Tu su i tri investitora iz Zrenjanina – „MV Invest“, „Trenč“ i „Agrounija“.

 

– Trudili smo se svih ovih godina da strane kompanije prepoznaju Srbiju i Zrenjanin kao mesto za njihov razvoj. A posebno mi je zadovoljstvo kada imam priliku da posetim domaću, zrenjaninsku firmu, koja se uspešno razvijala trideset godina i koja sada širi svoje kapacitete – istakao je gradonačelnik Janjić.

 

On je dodao da lokalna samouprava čini sve kako bi investitorima omogućila da što pre dobiju dozvole za gradnju pogona. Kako je objasnio, to znači više novih radnih mesta i bolji standard građana.

 

mera

 

Firma „Mera“ osnovana pre tri decenije

 

Vlasnik i direktor kompanije „Mera“ Đorđe Vlatković podsetio je da je ova firma osnovana 1990. godine. U to vreme je imala samo jednog zaposlenog. U međuvremenu, broj radnika je porastao na blizu 80. Ovo preduzeće danas je prepoznatljiv partner investitorima u domenu naftne, petrohemijske, farmaceutske i prehrambene industrije u Srbiji i regionu, kao i najvećih svetskih proizvođača merno – regulacione, elektroenergetske i mašinsko – tehnološke opreme i sistema automatskog upravljanja.

 

– Dalja kretanja na tržištu zavisiće od relacija koje uspostavimo sa velikim svetskim sistemima. Planiramo da do kraja godine završimo investiciju u industrijskoj zoni, koja će nam olakšati poslovanje – kazao je Vlatković.

 

On je dodao da su se čelnici kompanije sve ove godine trudili da afirmišu firmu, kako bi bila interesantna za sredinu u kojoj posluje, ali i okruženje.

 

– Svaki put kada nam je bila potrebna pomoć ili podrška, mi smo na nju nailazili kod lokalne samouprave, u skladu sa mogućnostima koje ona ima. Zahvalio bih se gradonačelniku na tome – rekao je Vlatković.

 

mera

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.