• „Mera“ jedan od sedam investitora koji gradi pogone u industrijskoj zoni

    Gradska uprava se prethodnih godina trudila da promoviše Zrenjanin kao dobro mesto za investiranje i to definitivno daje rezultate, ocenio je zrenjaninski gradonačelnik Čedomir Janjić, prilikom današnje posete kompaniji „Mera“.   Nakon kupovine zemljišta u industrijskoj zoni „Jugoistok“, zrenjaninska kompanija „Mera“, koja se bavi projektovanjem, nabavkom, montažom i održavanjem elektroenergetske i druge opreme, prošle godine […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    „Mera“ jedan od sedam investitora koji gradi pogone u industrijskoj zoni

    Gradska uprava se prethodnih godina trudila da promoviše Zrenjanin kao dobro mesto za investiranje i to definitivno daje rezultate, ocenio je zrenjaninski gradonačelnik Čedomir Janjić, prilikom današnje posete kompaniji „Mera“.

     

    Nakon kupovine zemljišta u industrijskoj zoni „Jugoistok“, zrenjaninska kompanija „Mera“, koja se bavi projektovanjem, nabavkom, montažom i održavanjem elektroenergetske i druge opreme, prošle godine je započela gradnju proizvodne hale i upravne zgrade, na površini od 6.850 kvadratnih metara. Vrednost investicije je više od 1,5 miliona evra.

     

    To je samo jedna od nekoliko kompanija koje trenutno grade proizvodne pogone u ovdašnjoj industrijskoj zoni. Osim preduzeća „Mera“, pogone grade i kineski „Linglong“, nemački „GPK“ i novosadski „Pionir-gas“. Tu su i tri investitora iz Zrenjanina – „MV Invest“, „Trenč“ i „Agrounija“.

     

    – Trudili smo se svih ovih godina da strane kompanije prepoznaju Srbiju i Zrenjanin kao mesto za njihov razvoj. A posebno mi je zadovoljstvo kada imam priliku da posetim domaću, zrenjaninsku firmu, koja se uspešno razvijala trideset godina i koja sada širi svoje kapacitete – istakao je gradonačelnik Janjić.

     

    On je dodao da lokalna samouprava čini sve kako bi investitorima omogućila da što pre dobiju dozvole za gradnju pogona. Kako je objasnio, to znači više novih radnih mesta i bolji standard građana.

     

    mera

     

    Firma „Mera“ osnovana pre tri decenije

     

    Vlasnik i direktor kompanije „Mera“ Đorđe Vlatković podsetio je da je ova firma osnovana 1990. godine. U to vreme je imala samo jednog zaposlenog. U međuvremenu, broj radnika je porastao na blizu 80. Ovo preduzeće danas je prepoznatljiv partner investitorima u domenu naftne, petrohemijske, farmaceutske i prehrambene industrije u Srbiji i regionu, kao i najvećih svetskih proizvođača merno – regulacione, elektroenergetske i mašinsko – tehnološke opreme i sistema automatskog upravljanja.

     

    – Dalja kretanja na tržištu zavisiće od relacija koje uspostavimo sa velikim svetskim sistemima. Planiramo da do kraja godine završimo investiciju u industrijskoj zoni, koja će nam olakšati poslovanje – kazao je Vlatković.

     

    On je dodao da su se čelnici kompanije sve ove godine trudili da afirmišu firmu, kako bi bila interesantna za sredinu u kojoj posluje, ali i okruženje.

     

    – Svaki put kada nam je bila potrebna pomoć ili podrška, mi smo na nju nailazili kod lokalne samouprave, u skladu sa mogućnostima koje ona ima. Zahvalio bih se gradonačelniku na tome – rekao je Vlatković.

     

    mera

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]