• „MDN Agri“ dobio novog vlasnika, evo ko je kupio firmu u stečaju

    Preduzeće „MDN Agri“ iz Zrenjanina, koje se nalazi u stečaju, ima novog vlasnika. Rešenjem zrenjaninskog Privrednog suda je konstatovano da je pomenutu firmu, kao pravno lice, kupio „Agroglobe“ iz Novog Sada, koji je i podneo predlog za pokretanje stečajnog postupka.   Istim rešenjem je naloženo Republičkom geodetskom zavodu, odnosno Službi za katastar nepokretnosti u Kovinu […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    „MDN Agri“ dobio novog vlasnika, evo ko je kupio firmu u stečaju

    Preduzeće „MDN Agri“ iz Zrenjanina, koje se nalazi u stečaju, ima novog vlasnika. Rešenjem zrenjaninskog Privrednog suda je konstatovano da je pomenutu firmu, kao pravno lice, kupio „Agroglobe“ iz Novog Sada, koji je i podneo predlog za pokretanje stečajnog postupka.

     

    Istim rešenjem je naloženo Republičkom geodetskom zavodu, odnosno Službi za katastar nepokretnosti u Kovinu da nakon njegove pravosnažnosti izbriše sve terete i zabeležbe na nepokretnoj imovini, to jest objektima i zemljištu, u vlasništvu „MDN Agri“.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ovo su aktuelni oglasi za POSAO U ZRENJANINU i okolini

     

    Iako je vrednost imovine preduzeća „MDN Agri“ procenjena na 145,7 miliona dinara, početna cena na javnom nadmetanju bila je upola manja. Iznosila je oko 72,8 miliona, za koliko je i prodata. Najvažniju imovinu čine nepokretnosti, odnosno objekti i zemljište u Bavaništu.

     

    „MDN Agri“ je preduzeće koje je 2003. u Bavaništu osnovao Staniša Milić i uspešno je poslovalo do 2020. godine. Bavilo se ratarstvom, stočarstvom, imalo je savremenu farmu krava, štale, muzilište, svoju benzinsku stanicu… Zapalo je u probleme, bar kako sada izgleda, početkom prošle godine, da bi u avgustu promenilo sedište i osnivača. Nova adresa mu je postala Saveznička ulica u Zrenjaninu, a novi osnivač i direktor Nebojša Antonijević.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Najveći izbor cveća i cvetnih aranžmana u Pogrebnom „Božur“

     

    Rešenjem Privrednog suda u Zrenjaninu, stečajni postupak u firmi „MDN Agri“ je otvoren 3. februara ove godine. Predlog za otvaranje stečaja podnela je novosadska firma „Agroglobe“, koja od preduzeća „MDN Agri“ potražuje 421.609 evra i 6.473.635 dinara, uvećano za pripadajuću kamatu na glavnicu. Predlagač je u zahtevu istakao da je dužnik obustavio sva plaćanja u neprekidnom trajanju od 186 dana i da su zbog toga ispunjeni uslovi za otvaranje stečaja.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija