• „LAVOVI“ TRGAJU OSTATKE ZRENJANINSKE INDUSTRIJE PIVA!

    ZRENJANIN – Od Zrenjaninske industrije piva, kada „Lavovi“ završe posao, ostaće samo zgrade i, ako je verovati pojedincima, vredni eksponati za budući Muzej piva.     Ovih dana, naime, šabačka firma „Lavovi 015“ u velikom je poslu – seče se i odnosi ono što je od opreme, mašina i kancelarijskog nameštaja preostalo nakon nekoliko prethodnih prodaja propale […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    „LAVOVI“ TRGAJU OSTATKE ZRENJANINSKE INDUSTRIJE PIVA!

    ZRENJANIN – Od Zrenjaninske industrije piva, kada „Lavovi“ završe posao, ostaće samo zgrade i, ako je verovati pojedincima, vredni eksponati za budući Muzej piva.

     

    Zrenjaninska industrija piva

     

    Ovih dana, naime, šabačka firma „Lavovi 015“ u velikom je poslu – seče se i odnosi ono što je od opreme, mašina i kancelarijskog nameštaja preostalo nakon nekoliko prethodnih prodaja propale zrenjaninske pivare. Inače, oprema s prethodne velike prodaje je završila u Sremskoj Mitrovici, u preduzeću koje se bavi recikliranjem industrijskog otpada.

     

    „Lavovi 015“ su preduzeće koje se bavi prerađivanjem industrijskog otpada, a bilo je najbolji ponuđač na poslednjoj prodaji, koja je održana krajem januara ove godine. Vrednost imovine koja je preostala procenjena je na 66,6 miliona dinara, i to đuture, a za duplo manje para je i kupljena, isto tako – đuture.

     

    Osim upravne zgrade, u kojoj su smeštena Javna ustanova „Rezervati prirode“ i još neke institucije, i još nekoliko zgrada koje su u vlasništvu grada, od imovine nekadašnje pivare je ostalo svega nekoliko nekretnina.

     

    – Za nekoliko njih se utvrđuje pravni status, kao što su, na primer, prodavnica u Petrovcu na Mlavi i u Beogradu – potvrdio je za portal zrenjaninski.com stečajni upravnik Dragan Božić.

     

    Zrenjaninska industrija piva

     

    Jedna od najstarijih srpskih pivara i jedan od prvih industrijskih pogona u gradu na Begeju, decenijski brend Zrenjanina i njegove privrede, neprekidno je proizvodila pivo od 1745. do 2006. godine. Privatizovana je 2003. godine, a novi gazda – kontroverzni vojvođanski biznismen Momčilo Rajić, ubrzo je prekinuo proizvodnju i stavio katanac na ZIP. Bez posla je ostalo oko 250 radnika, koji isprva nisu mogli da reše svoj radno – socijalni status, pošto im gazda nije uplaćivao penzijsko osiguranje. Nad pivarom je, na predlog grada Zrenjanina, jula 2010. godine, nakon što je Rajić pokušao da odnese proizvodne mašine, kada je intervenisala i policija, pokrenut stečajni postupak. Lokalna samouprava je imala pravo da zatraži stečaj zbog dugova koje je Rajić ostavio gradu i poreskoj upravi.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 4

    1. A mene i ostale gradjane zanima gde je sad doticni Rajic? Jel uopste odgovarao za ono sto je uradio

    2. brze bolje jace! hvala vam beogradjani!!!! hvala kompletnoj sns bagri sto jedino za sta ume da se bori su ko ce koliki broj ljudi dovuci u stranku.

    3. bitange igraju i poslednji cin Beogradski idioti su konacno pobedili Nadam se da su sad svi sretnu

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija