Ekonomija YSLAJDER

KOMPANIJA „GOMEX“ PROŠIRILA DISTRIBUTIVNI CENTAR

ZRENJANIN – Direktor kompanije „Gomex“ Goran Kovačević i gradonačelnik Čedomir Janjić svečano su danas otvorili prošireni distributivni centar, koji se nalazi u zrenjaninskoj Industrijskoj zoni „Jugoistok“.

gomex

Kovačević je tom prilikom izjavio da je trgovinska kompanija tokom ove godine nastavila sa realizacijom kapitalnih projekata i da je, uporedo sa otvaranjem maloprodajnih objekata, ulagala u distributivne i skladišne kapacitete. Distributivni centar u Zrenjaninu je uz postojećih 4.500 kvadratnih metara dobio dodatnih 4.000 kvadrata.

– Proširen je i distributivni centar u Šapcu, kao i ovdašnji Rashladno – distributivni centar. Ukupna ulaganja u proširenje kapaciteta za sva tri objekta iznose oko 1,6 miliona evra i predstavljaju jedno od najznačajnijih ulaganja koja je „Gomex“ imao. Da bismo potrošače snabdevali robom na bezbedan i efikasan način, sa povoljnim cenama, mi smo morali da gradimo distributivne centre, jer je to jedini način da dugoročno opstanemo – istakao je Kovačević.

On je napomenuo da je sve to urađeno po najvišim standardima struke, zbog čega domaća firma, kakva je „Gomex“, ne mora da se stidi velikih trgovinskih lanaca iz inostranstva.

– Važno je istaći da smo radove na objektima poverili uglavnom lokalnim domaćim firmama, uz želju da i dalje osnažujemo preduzetnike i privrednike u sredinama u kojima poslujemo. Nakon završetka ovih projekata, kompanija „Gomex“ je zaposlila i nove radnike, što je još jedan od dokaza naše konstantne brige o smanjenju stope nezaposlenosti – napomenuo je Kovačević i dodao da je „Gomex“ u ovoj godini otvorio više od 20 novih maloprodajnih objekata i da je plan da nastavi da se širi istim tempom i u 2017. godini.

gomex

Gradonačelnik Janjić je kazao da je velika privilegija kada u jednom gradu posluje kompanija poput „Gomex“-a, koja zapošljava 1.500 radnika.

– Lokalna samouprava se na sve načine trudi da od Zrenjanina načini dobro mesto za investiranje. Smatram da uspevamo u tome, jer osim što dolaze novi investitori, postojeći šire svoju proizvodnju u ovoj sredini – naglasio je Janjić.

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Kakve veze ima gradonačelnik sa otvaranjem pogona privatne firme i još on učestvuje u otvaranju, on preseca vrpcu !? Osim obostrane koristi. Ja tebi ovo, a ti meni dođi na slikanje i ja tebi ovo. Dogod ovakvi odnosi bili u Srbiji tj. drugarski, rođački, kumovski ili klijentski kapitalizam nama nikada neće biti dobro. Mali sloj ljudi enormno bogat i velika većina siromašna. Sve je lepo objašnjeno,
    https://sh.wikipedia.org/wiki/Drugarski_kapitalizam

sinovoz
FAM