Ekonomija Vesti Zrenjanin

Kompanija GOMEX potpisala ugovor sa novim investitorom

goran kovačević
Goran Kovačević

„Gomex“ je, nakon višemesečnog pregovaranja, potpisao ugovor sa novim investitorom, saopštila je ova kompanija iz Zrenjanina. Radi se o globalnom fondu CEECAT Capital, koji će zameniti dosadašnjeg partnera – fond SEAF.

 

Trgovinski lanac „Gomex“ osnovao je Goran Kovačević i danas je to moderna maloprodajna mreža fokusirana na robu široke potrošnje, koncept svežih proizvoda i format komšijskih radnji. „Gomex“ je trenutno jedan od većih poslodavaca u zemlji, sa oko 2500 zaposlenih.

 

PROČITAJTE JOŠ: PETKUS ENGINEERING zapošljava pet radnika na poziciji bravar – monter

 

Prateći trendove razvoja, kompanija se fokusira na digitalnu komunikaciju i obradu podataka sa sopstvenom aplikacijom i drugim alatima koji nagrađuju lojalnost potrošača.

 

Investicija u „Gomex“ prva je investicija CEECAT-a u Srbiji. Paralelno sa ovim, CEECAT Capital je otvorio novu kancelariju u Beogradu iz koje će obavljati dalje poslove u regionu.

 

– Želimo da ulažemo u kompanije koje imaju potencijal da postanu regionalni lideri u svojoj osnovnoj delatnosti. „Gomex“ je dokazao svoje sposobnosti uspešnim prodorom i liderskom pozicijom u severnom delu Srbije. Mi ćemo unaprediti i podržati postojeće jako jezgro menadžment tima i investirati u ljudski kapital „Gomex“-a, kako bismo ušli u narednu fazu rasta. Naš cilj je da pomognemo u stvaranju sredstava za „Gomex“ da bi kompanija ispunila svoj potencijal i postala nacionalni lider u maloprodaji prehrambenih proizvoda u formatu komšijskih radnji. Nadogradićemo se na rad koji je Goran Kovačević završio sa SEAF-om u proteklih 15 godina – rekao je Entoni Stalker iz CEECAT Capitala.

 

ceecat capital preuzeo gomex

 

Goran Kovačević: Sa novim partnerom osigurana finansijska stabilnost

 

Goran Kovačević će ubuduće biti na funkciji predsednika nadzornog odbora u kompaniji „Gomex“.

 

– Cilj potpisivanja ugovora sa novim investitorom bilo je sticanje finansijske stabilnosti, sa težnjom da se dostigne status nacionalnog lanca koji bi u narednih pet godina poslovao na preko 500 lokacija u Srbiji. Mislim da smo napravili odličan posao u ključnom momentu. Prethodnog investitora smo ugovorili neposredno pred početak svetske krize 2008. godine. To nam je značajno pomoglo da unapredimo poslovanje i u tako lošim uslovima. Zajedno sa investicijom SEAF South Balkan Funda 2007. godine, kompanija se uspešno širila u Vojvodini, kao i na teritoriji centralne Srbije. Sada je pred nama ukrajinska kriza za koju se još ne zna da li će se smiriti ili eskalirati. Zato je izuzetno bitno da se pojačamo finansijski uz pomoć partnera. Sa novim partnerom, naša finasijska stabilnost je osigurana. Sada samo treba da se fokusiramo na što brži razvoj prodajne mreže na teritoriji cele Srbije – izjavio je Kovačević.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Posle potpisivanja ugovora, fond CEECAT će biti vlasnik 51,5 odsto, a Goran Kovačević 48,5 odsto kompanije. „Gomex“ nastavlja sa radom sa istim menadžmentom i zaposlenima kao i do sada, pod istim brendom i nazivom. Što se tiče fonda, očekuje se da već narednog meseca nekoliko inostranih konsultanata zaposlenima u „Gomex“-u prenese znanja stečena u najvećim trgovačkim lancima širom sveta.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz