• Koliko Zrenjaninci plaćaju hranu, a koliko Beograđani i Novosađani

    Portal zrenjaninski.com uporedio je cene poljoprivrednih proizvoda u našem gradu, sa cenama u prestonom Beogradu, u Novom Sadu i Leskovcu. Cene su iz sredine juna, a objavio ih je Republički zavod za statistiku.   Tako je, na primer, cena krompira u Zrenjaninu istovetna kao u Beogradu. Najčešće je bila 80 dinara, najniža 60, a najviša […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Koliko Zrenjaninci plaćaju hranu, a koliko Beograđani i Novosađani

    Portal zrenjaninski.com uporedio je cene poljoprivrednih proizvoda u našem gradu, sa cenama u prestonom Beogradu, u Novom Sadu i Leskovcu. Cene su iz sredine juna, a objavio ih je Republički zavod za statistiku.

     

    Tako je, na primer, cena krompira u Zrenjaninu istovetna kao u Beogradu. Najčešće je bila 80 dinara, najniža 60, a najviša 100. U Novom Sadu je cenovni raspon veoma mali, od 70 do 80 dinara, a u Leskovcu se kreće od 40 do čak 90 dinara.

     

    Krastavac salatar najskuplji je bio u Beogradu i Zrenjaninu, po 80 dinara, U Novom Sadu najčešće je koštao 60, a u Leskovcu tek 30 dinara. Paradajz je u Beogradu i Zrenjaninu bio po 150 dinara, u Novom Sadu po 140, a u Leskovcu 120.

     

    Pročitajte još: Trgovinska radnja i privatna firma za prevoz robe „Đenka“ traži radnike

     

    Tikvice su u Zrenjaninu najčešće koštale 60 dinara, u Leskovcu i Novom Sadu po 50, u Beogradu čak 100 dinara.

     

    Pasulj se u Zrenjaninu i Leskovcu prodavao po ceni od 250 do 350 dinara, a u Beogradu od 220 do 400. U Novom Sadu je raspon bio od 250 do 360 dinara.

     

    Cene oraha i jabuka najviše u Zrenjaninu

     

    Zanimljivo je da je najčešća cena očišćenih oraha najviša u Zrenjaninu, čak 1.000 dinara, dok je u Leskovcu svega 600. U Beogradu i Novom Sadu je 800.

     

    U Zrenjaninu su i jabuke bile najskuplje, jer je najčešća cena u gradu 160 dinara, dok je u Beogradu za deset dinara niža. U Novom Sadu i Leskovcu je iznosila 120 dinara.

     

    Interesantno je da su kajsije imale istovetnu cenu u sva četiri grada – 250 dinara.

     

    Ako je verovati statistici, sredinom juna je domaći sir bio najskuplji u Zrenjaninu. Najčešća cena u našem gradu bila mu je 400 dinara, a u Beogradu, Novom Sadu i Leskovcu po 350. Isto je i sa kajmakom, koji je u Zrenjaninu najčešće koštao preko 1.300 dinara. U ostala tri grada sa kojima ga poredimo koštao je samo 800 dinara. Čak je i sveži šaran u Zrenjaninu 500 dinara, dok je u Leskovcu deset dinara jeftiniji, a u Beogradu i Novom Sadu po 450.

     

    Zrenjanin se može pohvaliti da je imao najbolju ponudu junećeg mesa, pa je kilogram rozbratne najčešće koštao 495 dinara, dok je u Leskovcu bio 515, u Novom Sadu 560, a u Beogradu čak 650 dinara.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija