• Koliko su početkom meseca voće plaćali Zrenjaninci a koliko stanovnici drugih gradova

    Koliko su početkom meseca voće plaćali Zrenjaninci a koliko stanovnici drugih gradova, može se videti u izveštaju Republičkog zavoda za statistiku o najčešćim, najnižim i najvišim cenama poljoprivrednih proizvoda u periodu od 1. do 7. februara.   Prema tim podacima, stanovnici Zrenjanina su početkom ovog meseca, u odnosu na žitelje drugih gradova u Srbiji, morali […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Koliko su početkom meseca voće plaćali Zrenjaninci a koliko stanovnici drugih gradova

    Koliko su početkom meseca voće plaćali Zrenjaninci a koliko stanovnici drugih gradova, može se videti u izveštaju Republičkog zavoda za statistiku o najčešćim, najnižim i najvišim cenama poljoprivrednih proizvoda u periodu od 1. do 7. februara.

     

    Prema tim podacima, stanovnici Zrenjanina su početkom ovog meseca, u odnosu na žitelje drugih gradova u Srbiji, morali da izdvoje najviše para za kilogram limuna.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Iskoristite vikend za povoljnu kupovinu u Gomex trgovinama

     

    Najčešća cena limuna u Zrenjaninu iznosila je 199,99 dinara za kilogram. Slično je bilo i u Sremskoj Mitrovici. U Beogradu je najčešća cena limuna bila 159,99, a u Novom Sadu 160 dinara. Najniže cene limuna zabeležene su u Vranju i Leskovcu, gde su u posmatranom periodu iznosile 150 dinara.

     

    Najčešća cena banana u gradu Zrenjaninu bila je 219,99 dinara, koliko i u Beogradu, dok je u Novom Sadu iznosila 200 dinara. Stanovnici Kragujevca su jeli najskuplje banane, jer su za kilogram ovog voća najčešće plaćali 250 dinara. Najjeftinije su bile u Valjevu – 169,99 dinara.

     

    Kilogram pomorandži je u periodu od 1. do 7. februara u Zrenjaninu najčešće koštao 149,99 dinara. Toliko su koštale i u Beogradu i Novom Sadu. Najskuplje su bile u Sremskoj Mitrovici – 200 dinara, a najjeftinije u Vranju i Zaječaru – 119,99 dinara.

     

    Najčešća cena kilograma mandarina u našem gradu je iznosila 180 dinara, koliko i u Beogradu, dok je u Novom Sadu bila 150 dinara. Najskuplje mandarine plaćali su stanovnici Kragujevca i Kraljeva, jer su morali da izdvoje 200 dinara za kilogram ovog voća. Najjeftinije su bile u Užicu i Sremskoj Mitrovici, gde su koštale 130 dinara.

     

    Cene se snimaju dvaput mesečno

     

    Cene na malo poljoprivrednih proizvoda, u koje spadaju povrće, voće, meso, mleko i mlečni proizvodi, snimaju se dva puta mesečno, na pijačni dan koji pada u periodu od 1. do 7. i od 15. do 21. u mesecu. Snimanje se obavlja u prodavnicama i na pijacama sa najvećim prometom. Zavisno od godišnjeg doba, snimaju se cene najvažnijih, odabranih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Za svaki proizvod biraju se po tri cene: najčešća, najniža i najviša cena. Najčešća cena u gradu je ili najčešća cena u prodavnici ili na pijaci, u zavisnosti od toga gde se prodaje veća količina proizvoda u vreme snimanja.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija