• Klub bogatih čine i 353 Zrenjaninca, njihove zarade raja samo sanja

    Podaci o porezu na dohodak građana uvek izazivaju veliku pažnju javnosti, jer se radi o sumama o kojima obični smrtnici, koji nisu u prilici da uđu u klub bogatih, mogu samo da sanjaju.   Sudeći po tim brojkama, lestvica se u Srbiji iz godine u godinu podiže, a broj onih koji su vešti da zarade […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Klub bogatih čine i 353 Zrenjaninca, njihove zarade raja samo sanja

    Podaci o porezu na dohodak građana uvek izazivaju veliku pažnju javnosti, jer se radi o sumama o kojima obični smrtnici, koji nisu u prilici da uđu u klub bogatih, mogu samo da sanjaju.

     

    Sudeći po tim brojkama, lestvica se u Srbiji iz godine u godinu podiže, a broj onih koji su vešti da zarade raste. Zarada za prošlu godinu koju je trebalo makar malo preći bila je, kao i obično, trostruka prosečna plata za 2018, što je bilo 2.470.644 dinara.

     

    Samo godinu pre za plasman u klub bogatih obveznika taj iznos bio je 2.375.236 dinara. Ove godine je i više bogatih prijavilo porez – 25.612, dok ih je lane bilo 23.238.

     

    U Zrenjaninu su 353 osobe prijavile da su imale zaradu veću od trostrukog godišnjeg proseka.

     

    Pročitajte još: Pred Privrednim sudom u Zrenjaninu se vodi pedesetak stečajeva

     

    U pitanju su bruto plate, a mnogi se pitaju gde se u Srbiji može zaraditi toliko novca. U prvu ligu spadaju zanimanja kao što su menadžeri, inženjeri, ekonomisti i advokati. U sumu koju treba ostvariti da bi se ušlo u klub bogatih ne ulazi samo plata. Tu se ubrajaju i prihodi po osnovu rentiranja nekretnina ili izdavanja pokretnih stvari. Uračunava se i sve što se prihoduje na osnovu članstva u upravnim odborima i sličnim telima.

     

    Najbogatija osoba u Srbiji je, inače, lane zaradila 350 miliona dinara.

     

    Oni koji dobro zarađuju vole anonimnost, pa ne žele da im se pomene ni mesto gde žive, a kamoli bliži podaci.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija