• Kako da odaberete najbolju knjigovodstvenu agenciju za vašu firmu?

    Bilo da tek započinjete posao ili želite da unapredite finansijsku strategiju, profesionalna knjigovodstvena agencija može biti od ogromne pomoći kada je u pitanju balansiranje između vaših dnevnih troškova, zarade i upravljanja fakturama.   Morate se baviti brojevima čim započnete posao. Svaka firma, ma koliko bila mala, mora da prati sve transakcije. Ovo uključuje prodaju, troškove, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Kako da odaberete najbolju knjigovodstvenu agenciju za vašu firmu?

    Bilo da tek započinjete posao ili želite da unapredite finansijsku strategiju, profesionalna knjigovodstvena agencija može biti od ogromne pomoći kada je u pitanju balansiranje između vaših dnevnih troškova, zarade i upravljanja fakturama.

     

    Morate se baviti brojevima čim započnete posao. Svaka firma, ma koliko bila mala, mora da prati sve transakcije. Ovo uključuje prodaju, troškove, isplate plata i sve druge finansijske transakcije u i van vaše kompanije. Iako to možete sami da uradite, većina vlasnika preduzeća nije dovoljno edukovana da preuzme ove poslove. Posledično, firme često angažuju knjigovodstvene agencije koje preuzimaju ovaj rutinski zadatak.

     

    Profesionalni knjigovođa može biti od neprocenjive vrednosti kada je u pitanju balansiranje između vaše dnevne potrošnje, prihoda i upravljanja fakturama. Delegiranjem ovih zadataka profesionalcu možete smanjiti šanse za grešku i osloboditi vreme za druge aktivnosti.

     

    Ali kako u moru ponude pronaći profesionalnu knjigovodstvenu agenciju koja posvećeno pristupa svakom klijentu? Ako vam je potrebna knjigovodstvena agencija Beograd čitajte dalje da biste otkrili na koje faktore treba da obratite pažnju prilikom odabira.

     

    Poverenje i bezbednost

     

    Zaposleni u knjigovodstvenim agencijama imaju pristup najosetljivijim ličnim i poverljivim informacijama vaše firme. Pošto su knjigovođe zadužene za ključnu finansijsku evidenciju kompanije, oni su često ključna figura u obezbeđivanju da se fakturisanje, platni spisak i porezi pravilno obrađuju.

     

    Morate u potpunosti verovati knjigovodstvenoj agenciji sa kojom sarađujete, zato ne oklevajte da postavljate pitanja. Pitajte knjigovođe sve što vas zanima pre nego što ih angažujete. Nemojte angažovati knjigovođu za kojeg nećete verovati da je iskren i transparentan 100% vremena.

     

    Stručnost

     

    Uvek angažujte knjigovođu koji ima formalno obrazovanje u oblasti knjigovodstva i računovodstva (visoka škola strukovnih studija ili fakultet, a ne kurs). Neke firme su u iskušenju da angažuju nelicencirane pojedince da vode evidenciju kako bi uštedeli novac. Angažovanje nedovoljno stručnih knjigovođa može biti skupa greška jer, iako vam mogu uštedeti novac kratkoročno, veća je verovatnoća da će pogrešiti i dugoročno vas koštati više.

     

    Otvorena komunikacija

     

    Knjigovodstvena agencija, odnosno njeni zaposleni, neko je koga unajmljujete da vodi evidenciju o vašim finansijama. Kao rezultat toga, moraćete često da komunicirate sa njima. Neke knjigovođe mogu biti fantastične u praćenju statistike, ali ako zanemare interakciju sa vama, može doći do grešaka u poslovanju jer ste nedovoljno informisani.

     

    Vaš knjigovođa treba podjednako dobro da zna da vas sasluša i transparentno da vam izloži sve informacije o vašem poslovanju. On mora da bude pažljiv i zainteresovan kada govorite o detaljima vašeg poslovanja. Konačno, vi i vaš knjigovođa treba da imate prijatan i pozitivan radni odnos koji omogućava da informacije slobodno i tačno protiču između vas.

     

    Organizacija

     

    Za vođenje finansijske evidencije odgovoran je knjigovođa, koji mora imati sistem datoteka koji predstavlja značaj njegovog posla. Na većinu finansijskih upita koje imate za vašeg knjigovođu trebalo bi da dobijete brz odgovor. Ako je knjigovođa dobro organizovan, fundamentalna pitanja o finansijama i rashodima kompanije nikada ne bi trebalo da budu problem.

     

    Knjigovođi koji deluje neorganizovano, nema odgovore na vaša pitanja ili nedosledno vodi ključne korporativne dokumente ne treba verovati sa finansijskim evidencijama cele organizacije.

     

    Uverite se da vaša kompanija angažuje knjigovodstvenu agenciju koji ima jasnu i konciznu proceduru za vođenje evidencije o papirologiji prilikom zapošljavanja novog radnika.

     

    Zapamtite da će papirologija koja je sada arhivirana možda morati da se pregleda za pet ili čak deset godina.

     

    Razumevanje vaših poslovnih ciljeva

     

    Većina ljudi ima zabludu da je knjigovođa neko koga zaokupljaju isključivo pojedinosti, previše rasejan da bi podigao pogled sa raznih papira i kalkulatora na kojima radi, i previše zaokupljen da bi se brinuo o široj slici vođenja posla.

     

    Iako je tačno da knjigovođa treba da ima odlično oko za detalje i da im posveti pažnju, što mu omogućava da prati veliki broj podataka, ova generalizacija ne bi trebalo tačno da odražava profesiju. Knjigovođa bi trebalo da bude upućen u vašu firmu i da razume vaše poslovne ciljeve u pogledu razvoja i napretka.

     

    Pošto knjigovodstvene agencije igraju tako ključnu ulogu u svakodnevnom poslovanju finansija preduzeća, one su takođe članovi tima od kojih se traži da budu svesni opštih ciljeva firme.

     

    Zašto vam je potrebna pouzdana knjigovodstvena agencija?

     

    Pošto će vaša knigovodstvena agencija imati pristup svim vašim najvažnijim i poverljivim finansijskim dokumentima, od suštinskog je značaja da odaberete onu koja je pouzdana i od poverenja, kao što je HLB knjigovodstvena agencija. Na kraju, ali ne i najmanje važno, imajte na umu da je knjigovođa suštinski deo tima vaše kompanije. Morate pronaći nekoga sa kim je lako komunicirati i ko je na istoj strani sa vama u pogledu dugoročnih ciljeva i prioriteta kompanije.

     

    Osim što samo osiguravate integritet vaših finansijskih podataka, korišćenje usluga knjigovodstvene firme za upravljanje vašim računovodstvenim potrebama može vam pomoći da otkrijete potencijalne mogućnosti, ali i opasnosti. Njihova pomoć i smernice često mogu koristiti čak i vlasnicima najmanjih preduzeća. Zato odvojite vreme da pronađete i unajmite najbolje knjigovodstvene partnere kako biste zaštitili svoje poslovanje.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija