• „JS&O“ se bavi jedinstvenom proizvodnjom bundevinih proizvoda (Video)

    Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević obišao je kompaniju „JS&O“ u Novom Miloševu, novu investiciju na srpskom tržištu. Ova fabrika se bavi jedinstvenom proizvodnjom bundevinih proizvoda. Đorđević je tom prilikom istakao da od uvođenja ovog noviteta, Srbija može da ostvari velike prihode.   – Srbija je danas bolje mesto za život […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    „JS&O“ se bavi jedinstvenom proizvodnjom bundevinih proizvoda (Video)

    Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević obišao je kompaniju „JS&O“ u Novom Miloševu, novu investiciju na srpskom tržištu. Ova fabrika se bavi jedinstvenom proizvodnjom bundevinih proizvoda. Đorđević je tom prilikom istakao da od uvođenja ovog noviteta, Srbija može da ostvari velike prihode.

     

    – Srbija je danas bolje mesto za život i investiranje. Tome su doprinela fiskalna disciplina i stvaranje povoljnijih uslova za investitore. Takođe, tome su doprineli i otvaranje novih radnih mesta i pad nezaposlenosti. Ono što je najbitnije za našu zemlju, a u vezi je sa kompanijom „JS&O“, jeste da smo ovakve proizvode pre morali da uvozimo. A sada ih imamo u svojoj zemlji. Kako sam čuo, čak su i boljeg kvaliteta od onih koji se proizvodi u Zapadnoj Evropi – rekao je Đorđević.

     

    Ministar je pohvalio vlasnika ove kompanija. Istakao je da je od velikog značaja što su otvaranjem ovog postrojenja 34 radnika dobila posao. Kako je naveo, ova investicija će doprineti ravnomernijem razvoju Srbije, kao i zapošljavanju velikog broja građana iz mesta i okoline, što je svakako prioritet Vlade Srbije. Doprineće i smanjenju ekonomskih migracija, dodao je Đorđević.

     

    js&o
    Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

     

    Preko 90 odsto proizvoda kompanije „JS&O“ ide u inostranstvo

     

    Direktor Aleksandar Jerić istakao je da se kompanija „JS&O“ bavi proizvodnjom visoko kvalitetnog devičanskog ulja od bundevinog semena – „Olga“. Ovo ulje ima izvorna jestiva, lekovita i kozmetička svojstva. Kako je naveo, u narednom periodu proizvodni program će biti proširen svim onim proizvodima koji mogu da se prave od bundevinog semena.

     

    Pročitajte još: Beleži se trend smanjenja broja nezaposlenih, u najavi nova radna mesta

     

    – Pokušaćemo da kroz animaciju tržišta vratimo kategoriju bundeve i proizvoda od bundeve koji su nekada u Srbiji bili izuzetno popularni, a danas nažalost više nisu. Trenutno, zbog kapaciteta fabrike i broja ljudi, dobar deo proizvoda, preko 90 odsto, biće namenjen izvozu na tržišta koja ovaj proizvod svakodnevno konzumiraju. To su tržišta Austrije, Italije, Nemačke, Švajcarske i Francuske – rekao je Jerić.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]