• Italijanski ambasador u poseti Zrenjaninu, otvoren pogon firme “GLM-RS”

    Gradonačelnik Čedomir Janjić, sa saradnicima, priredio je prijem za ambasadora Republike Italije u Srbiji Karla Lo Kašoa, a zatim su prisustvovali otvaranju pogona italijanske kompanije “GLM-RS”.     “GLM-RS” d.o.o. ima proizvodni pogon u renoviranim halama nekadašnjeg “Minela”, u kojem se proizvode metalne komponente za automobilsku industriju, prevashodno za izduvne sisteme za automobile. Direktor “GLM-RS” […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Italijanski ambasador u poseti Zrenjaninu, otvoren pogon firme “GLM-RS”

    Gradonačelnik Čedomir Janjić, sa saradnicima, priredio je prijem za ambasadora Republike Italije u Srbiji Karla Lo Kašoa, a zatim su prisustvovali otvaranju pogona italijanske kompanije “GLM-RS”.

     

    Italijanski ambasador u poseti Zrenjaninu

     

    “GLM-RS” d.o.o. ima proizvodni pogon u renoviranim halama nekadašnjeg “Minela”, u kojem se proizvode metalne komponente za automobilsku industriju, prevashodno za izduvne sisteme za automobile.

    Direktor “GLM-RS” d.o.o. Radivoje Poljanac podsetio je da je kompanija u Zrenjaninu, kao deo internacionalne GLM grupe, počela sa proizvodnjom u novembru 2017. godine i da je do sada instalirana četvrtina mašina, od planiranog broja. Do kraja godine stiže još jedna tura najmodernijih mašina, najavio je on.

     

    Italijanski ambasador u poseti Zrenjaninu

     

    -Sada imamo 70 radnika a predviđeno je da u prvoj fazi imamo 150 radnika. Plan je da u špicu imamo do 350 radnika uz zavidan promet – naglasio je Poljanac. On je napomenuo da je lista klijenata GLM grupe dugačka a da se gotovo svakodnevno pojavljuju novi zainteresovani za saradnju.

    Nakon obilaska pogona italijanski ambasador obrtatio se prisutnima istakavši da grad Zrenjanin i Autonomna pokrajina Vojvodina jesu izuzetan primer italijansko-srpske saradnje. U Vojvodini ima preko 70 italijanskih preduzeća, a u Zrenjaninu šest, podsetio je italijanski ambasador.

     

    Italijanski ambasador u poseti Zrenjaninu

     

    -Trgovinska razmena Italije i Srbije dostigla je prošle godine 3,9 milijardi evra, a statistika pokazuje da ćemo ove godine premašiti četiri milijarde, što je rekordna cifra i to je 11 posto srpske spoljnotrgovinske razmene. Mi smo jedan od najvećih investitora u pokrajini i nameravamo da dugo tako ostane, da zajedno rastemo i spajamo tržišta u veliko evropsko. Iskreno se zahvaljujem nadležnim organima Grada Zrenjanina i Pokrajine na pristupačnosti i pomoći pruženoj našim investitorima – naglasio je ambasador Lo Kašo.
    Gradonačelnik Čedomir Janjić ocenio je da je danas bio još jedan veliki dan za Grad Zrenjanin.

     

    Italijanski ambasador u poseti Zrenjaninu

     

    -U prethodnom periodu sa mojim saradnicima trudio sam se da promovišem Grad Zrenjanin kao dobro mesto uza ulaganje. Trudili smo se da predstavimo naše industrijske zone, jer malo koji grad može da se pohvali sa zonom od 550 hektara dobro opremljenog zemljišta pogodnog za investiranje. A posebno me raduje kada oživljava proizvodnja u pogonima nekadašnje firme koja nije bila prepoznatljiva po uspesima. Sada ovi reprezentativni pogoni dobijaju sasvim novi izgled i nova energija i snaga su tu – istakao je Janjić, podsećajući da je Zrenjanin nekada bio veliki industrijski centar.

     

    Italijanski ambasador u poseti Zrenjaninu

     

    -Mi se trudimo da on to ponovo bude i posebno mi je zadovoljstvo kada stari pogoni opet zasijaju i sigurno nećemo stati na ovome – najavio je Janjić, podsećajući da je ovo šesta italijanska kompanija koja je od 2005. godine otvorila pogon u Zrenjaninu, i da niko nije prestao sa radom, već se kapaciteti proširuju.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija