• Italijanska kompanija GLM-RS beleži konstantan rast proizvodnje

    Uprkos turbulencijama u automobilskoj industriji, GLM-RS iz Zrenjanina je realizovao sve predviđene ugovore i poslove, izjavio je direktor te kompanije Rade Berbakov.   Pogone ove italijanske kompanije, koja se bavi proizvodnjom metalnih komponenti za automobilsku industriju, odnosno izduvnih sistema, danas je posetio gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura. Povod je bilo proširenje proizvodnje i nova zapošljavanja.   […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Italijanska kompanija GLM-RS beleži konstantan rast proizvodnje

    Uprkos turbulencijama u automobilskoj industriji, GLM-RS iz Zrenjanina je realizovao sve predviđene ugovore i poslove, izjavio je direktor te kompanije Rade Berbakov.

     

    Pogone ove italijanske kompanije, koja se bavi proizvodnjom metalnih komponenti za automobilsku industriju, odnosno izduvnih sistema, danas je posetio gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura. Povod je bilo proširenje proizvodnje i nova zapošljavanja.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Na prodaju petosobna kuća koja se nalazi nedaleko od centra grada (Foto)

     

    GLM-RS od 2018. godine posluje u halama nekadašnjeg „Minela“, kao braunfild investicija. Pogon u Zrenjaninu je počeo sa radom na površini od oko 4.100 kvadratnih metara i sa 19 zaposlenih. Danas se proizvodnja odvija na skoro 7.000 kvadrata, sa 93 radnika koji rade u tri smene.

     

    – Kompanija je prošle godine uložila 2,5 miliona evra u nabavku novih, automatizovanih mašina i robota. Ova oprema je postala potpuno operativna i radi punim kapacitetom. U ovom trenutku smo popunili proizvodne i prostorne kapacitete. Prošle godine smo iznajmili još 2.200 kvadratnih metara. Zadovoljni smo uslovima poslovanja koje obezbeđuju država i lokalna samouprava – izjavio je Rade Berbakov.

     

    On je naglasio da turbulencije na tržištu nisu uticale na rad kompanije i da su realizovani svi predviđeni ugovori i poslovi.

     

    – Tržište jeste nestabilno i ne možemo mnogo planirati unapred. Međutim, ne žalimo se i ispoštovali smo sve predviđene isporuke. Iako smo deo lanca snabdevanja, u toku ove godine nismo imali problema i rezultati koje smo postigli u prvih šest meseci bolji su od očekivanih – ističe Berbakov.

     

    On je dodao da je preduzeće u potpunosti izvozno orijentisano.

     

    Postoji interesovanje za gradnju novih pogona

     

    Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura je podsetio da je GLM-RS jedan od šest italijanskih investitora u gradu, koji beleži konstantan rast od početka proizvodnje, širenje kapaciteta i povećanje broja zaposlenih. Salapura je dodao da su lokalne ekonomske prilike u gradu takve da se Zrenjanin sada pozicionira kao važno mesto za investiranje.

     

    – Interesovanje za gradnju proizvodnih pogona u našim industrijskim zonama i dalje postoji. Nedavno su stigla tri pisma o namerama za kupovinu zemljišta. Na nama je da dodatno opremamo i širimo industrijske zone, kako bismo mogli adekvatno da odgovorimo na zahteve investitora – rekao je Salapura.

     

    On je ponovio da velika investicija, kakva je izgradnja fabrike pneumatika „Linglong“, povlači za sobom i manje investicije. Uz sve to, naglasio je on, nameće i značajne infrastrukturne radove.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Izgradnja auto-puta do Beograda i Novog Sada svakako će doprineti da se Zrenjanin dodatno pozicionira kao ekonomski i privredni konkurent ostalim gradovima u Srbiji, ali i u regionu – zaključio je gradonačelnik.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Kada će početi izgradnja autoputa? Trebalo je da počne još 20,02,2022,godine po rečima ministra i g.Antića. Međutim, to je samo još jedna paralaža.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]