• Investicioni fond CEECAT Capital preuzima većinski udeo u „Gomex“-u

    Investicioni fond CEECAT Capital, koji ulaže u perspektivna privredna društva na tržištu, objavio je da preuzima većinski udeo u kompaniji „Gomex“ iz Zrenjanina, navodeći da je reč o jednom od vodećih trgovinskih lanaca u Srbiji.   „Koristeći svoj snažan brend i mrežu, Gomex će ubrzati svoj rast i unaprediti tržišnu poziciju u Srbiji, kako bi […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Investicioni fond CEECAT Capital preuzima većinski udeo u „Gomex“-u

    Investicioni fond CEECAT Capital, koji ulaže u perspektivna privredna društva na tržištu, objavio je da preuzima većinski udeo u kompaniji „Gomex“ iz Zrenjanina, navodeći da je reč o jednom od vodećih trgovinskih lanaca u Srbiji.

     

    „Koristeći svoj snažan brend i mrežu, Gomex će ubrzati svoj rast i unaprediti tržišnu poziciju u Srbiji, kako bi postao nacionalni šampion u ovom sektoru“, saopštio je CEECAT Capital.

     

    PROČITAJTE JOŠ: PETKUS ENGINEERING zapošljava pet radnika na poziciji bravar – monter

     

    Investicija u ovu zrenjaninsku kompaniju je prva investicija CEECAT Capitala u Srbiji. Paralelno sa ovim, taj investicioni fond je otvorio novu kancelariju u Beogradu iz koje će obavljati dalje poslove u regionu.

     

    – Želimo da investiramo u kompanije koje imaju potencijal da postanu regionalni lideri u svojoj osnovnoj industriji. „Gomex“ je dokazao svoje sposobnosti uspešnim prodorom i liderskom pozicijom u severnoj Srbiji. Unapredićemo i podržati postojeće jako jezgro menadžmentskog tima i investirati u ljudski kapital, okosnicu „Gomex“-a. Naš cilj je da pomognemo u stvaranju mogućnosti da „Gomex“ ispuni svoj potencijal, da se pojavi kao nacionalni lider u maloprodaji prehrambenih proizvoda u formatu za susedstvo – rekao je Entoni Stalker, partner u CEECAT Capital-u.

     

    Goran Kovačević: „Gomex“ će ubrzati svoj rast

     

    Direktor „Gomex“-a Goran Kovačević je izjavio da je osnovao ovu kompaniju da bi ispunio svoj san o izgradnji vodećeg maloprodajnog centra širom zemlje.

     

    – Uz posvećenost naših partnera i zaposlenih, razvili smo „Gomex“ do sadašnjeg nivoa. Uz pomoć CEECAT Capital-a, „Gomex“ će ubrzati svoj rast i imaće snažniju podršku kako bi bio jedan od lidera u svojoj branši – istakao je Kovačević.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Goran Kovačević je ovaj trgovinski lanac osnovao 1995. godine i njegovo sedište je u Zrenjaninu. Dosadašnji rezultati svrstali su kompaniju u regionalne lidere u oblasti veleprodaje i maloprodaje robe široke potrošnje.

     

    „Gomex“ danas zapošljava oko 2500 radnika, a njegove radnje raspoređene su na teritoriji cele Srbije. Manjinska dokapitalizacija, obavljena 2007. godine od strane inostranog fonda Seaf, doprinela je ubrzavanju procesa standardizacije. Očekivanja su da će dolaskom novog fonda rast kompanije biti nastavljen.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija