• Inspektori u prethodnom periodu zatekli znatno manji broj radnika „na crno“

    U prethodnom periodu Inspekcija rada u Zrenjaninu je, prilikom nadzora, kod ovdašnjih poslodavaca zatekla znatno manji broj radnika na faktičkom radu, odnosno radnika „na crno“.   To je saopšteno na redovnom kolegijumu koji je načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević održala sa rukovodiocima republičkih i pokrajinskih inspekcija u Zrenjaninu.   Manji broj radnika „na crno“ […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Inspektori u prethodnom periodu zatekli znatno manji broj radnika „na crno“

    U prethodnom periodu Inspekcija rada u Zrenjaninu je, prilikom nadzora, kod ovdašnjih poslodavaca zatekla znatno manji broj radnika na faktičkom radu, odnosno radnika „na crno“.

     

    To je saopšteno na redovnom kolegijumu koji je načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević održala sa rukovodiocima republičkih i pokrajinskih inspekcija u Zrenjaninu.

     

    Manji broj radnika „na crno“ je, kako je konstatovano, rezultat primene vladinih ekonomskih mera.

     

    Na kolegijumu je rečeno i da su se u prethodnom periodu desile dve teške povrede na radu.

     

    „U skladu su tim su preduzete sve propisane mere“, saopšteno je iz Okruga, bez preciznijih podataka o ovim slučajevima.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Za nedelju dana u srednjem Banatu devetoro novoobolelih od korone

     

    Na sastanku je rečeno i da pojedine inspekcije, posebno sanitarna i inspekcija rada, sprovode pojačani nadzor poslodavaca i drugih subjekata koji podležu njihovoj inspekcijskoj kontroli. To čine kako bi proverile da li se primenjuju propisane mere u cilju sprečavanja i suzbijanja širenja koronavirusa.

     

    „Protiv prekršilaca protivepidemioloških mera inspektori su podneli prekršajne prijave i preduzeli su druge mere. Sanitarna inspekcija je nadzor proširila i na organizatore kulturno-umetničkih događaja u zatvorenom i otvorenom prostoru“, rečeno je na sastanku.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Logično, kad zaobilaze „kućice“ preko puta pumpe na Jugoistoku, obližnje veliko „gradilište“, ex-fabriku šešira…. Ma, znaju inspektori gde se ide, a gde se ne ide. Da li bi uopšte iko od nadležnih, onako sam od sebe primetio i konc-logor da postave, bez dobro poznatog natpisa?

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija