Ekonomija YSLAJDER

INDUSTRIJSKE ZONE BOGATIJE ZA JOŠ NEKOLIKO INVESTITORA

ZRENJANIN – Zrenjaninske industrijske zone bogatije su za još nekoliko investitora, a gradska kasa je, zahvaljujući tome, punija za 100 miliona dinara.

 

zrenjaninsko gradsko veće

 

Naime, nakon decembarskog oglasa na kojem je za prodaju ponuđeno gradsko građevinsko zemljište u industrijskim zonama, ali i u samom gradu, nadležna komisija odabrala je najbolje ponude, a nakon današnje odluke Gradskog veća, prodaja će biti formalizovana u narednih 15 dana.

 

Najveću površinu kupila je firma „MPZ Agrar“ iz Novog Sada, u industrijskoj zoni prema Elemiru, i to 100.000 kvadrata, a za to će platiti 65,9 miliona dinara. Reč je o mikro preduzeću koje posluje u sastavu kompanije „Matijević“, a kakve planove investitor ima za ovu parcelu PROČITAJTE OVDE.

 

zrenjaninsko gradsko veće

 

Parcele su kupili i „Unionimpex“ iz Zrenjanina – 5.852 kvadrata za ukupno 8,9 miliona dinara, vulkanizerska radnja „Momo“ – 3.719 kvadrata za 7,6 miliona dinara, „MV invest“ Milana Vidakovića – 1.200 kvadrata za 7,9 miliona, Srpska pravoslavna crkva – eparhija Banatska – 2.350 kvadrata za 5 miliona dinara (za izgradnju crkve u Drvarskoj ulici, u Mesnoj zajednici „Sava Kovačević“) i Rvački klub „Proleter“ – dve parcele od po 388 kvadrata, po ukupnoj ceni od 2,6 miliona dinara.

 

– Veoma sam zadovoljan interesovanjem za gradsko građevinsko zemljište jer to pokazuje da je Zrenjanin dobro mesto za investicije. Posebno me raduje činjenica da su u pitanju domaći investitori i, naravno, da će se u gradsku kasu sliti blizu 100.000 miliona dinara – izjavio je, nakon sednice Gradskog veća, Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina.

Podeli članak
bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM