• HOTEL „SIBILA“ OSTAO BEZ STRUJE

    Teška poslovna situacija u Ribarskom gazdinstvu „Ečka“ iz Lukinog Sela

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    LUKINO SELO – U čuvenom hotelu i restoranu „Sibila“ nema struje, nema je ni u ostalim objektima Ribarskog gazdinstva „Ečka“ iz Lukinog Sela, a vitalni delovi ovog kompleksa trenutno se snabdevaju agregatima, saznaje portal zrenjaninski.com. Ovakvo stanje izazvano je veoma teškom finansijskom situacijom za koju se ne zna kada će i na koji način biti rešena.

    Hotel "Sibila"

    – Poslednja plata koju su zaposleni primili je ona za mart. Na naš poziv došla je inspekcija rada, donela je rešenje koje je izvršnog karaktera i mi ćemo narednih dana preduzeti određene korake – kaže za portal zrenjaninski.com predsednik sindikata u RG „Ečka“ Nikola Azurenko i dodaje da zaposlenima nisu isplaćeni ni putni troškovi, kao da nisu rešene ni obustave, odnosno krediti koje zaposleni imaju.

    U sektoru turizma koji je vrlo važan za ovu kompaniju, stvari otežano funkcionišu. Kako nezvanično saznajemo, brod koji plovi Carskom barom, specijalnim prirodnim rezervatom kojim gazduje RG „Ečka“, nasukan je zbog niskog vodostaja, a vodostaj ne može da se podigne, jer pumpa koja ga reguliše radi na struju. Stoga zainteresovani Carsku baru sada obilaze čamcima. Pecaroši na jezerima Joca i Sent Andrija nemaju problema. Problem, međutim, nastaje kada neko hoće da prespava. Organizovane i najavljene grupe upućuju se na prenoćište i ishranu u obližnji Kaštel.

    Portal zrenjaninski.com je pokušao više informacija da dobije od direktora Ribarskog gazdinstva „Ečka“ Miroslava Dejkovića, ali njegov telefon u toku prepodneva nije bio u funkciji.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija