Ekonomija Vesti Zrenjanin

GSIGMA: Tržište nekretnina u poslednje dve godine beleži veliki rast

agencija gsigma

Kao i 2018, tako je i prošla godina za agenciju za promet nekretnina Gsigma bila više nego uspešna. Tržište nekretnina u ove dve godine beleži veliki rast, pre svega na teritoriji Beograda i Vojvodine, a Zrenjanin spada u sam vrh gradova sa najviše prometovanih nekretnina. Agencija Gsigma na zrenjaninskom tržištu zauzima veliki deo.

 

– Na rast prometa utiču svakako i dalje niske kamatne stope na stambene kredite. Činjenica je i da je poslednjih godina u našem gradu sve više zaposlenih. Iako smo skloni da kažemo da plate nisu velike, kad u porodici radi dvoje, pa se te plate udruže, nađe se prostora i za stambeni kredit – smatra Gordana Božić, vlasnica Gsigme.

 

Tražnja za nekretninama je velika, ali su u agenciji sada u situaciji da je ponuda manja, odnosno da nedostaje adekvatnih nekretnina.

 

– Traže se i prodaju jednako i kuće i stanovi, gotovo u istom procentu za gotovinu i na kredit. Sada smo došli u situaciju da prodajemo i dvorišne stanove, koje godinama niko nije hteo da kupi. Imam osećaj da ljudi imaju novac, da žele da investiraju, ali nemaju u šta. Nekretnine tu uvek dođu kao dobro rešenje – navodi Božić.

 

U skladu sa rastom tražnje, rastu i cene. Za atraktivne stanove, koji se ne nude često, postiže se odlična cena kvadrata i bukvalno se razgrabe.

 

Traže se i poslovni prostori, naročito veći od 100 kvadrata, kojih na tržištu takođe nema često.

 

agencija gsigma

 

Gsigma ovu godinu započela u proširenom poslovnom prostoru

 

Sve se češće u ponudi pojavi prodaja takozvanog posla. Odnosno, nudi se poslovni prostor u kom se više godina odvijao određeni biznis. To je novina i to će verovatno biti nešto na čemu će agenti u Gsigmi posebno raditi u narednom periodu.

 

Prošlu godinu zaposleni u Gsigmi završili su zadovoljni, a novu poslovnu godinu započeli su u proširenom poslovnom prostoru.

 

– Prošlu poslovnu godinu završili smo uspešno. Tome su doprineli svi saradnici, pre svih Danijela Radovančev i Vajica Novaković. Logično se nametnula ideja da proširimo poslovni prostor. Ideju koju smo dugo razrađivali pretočili smo u stvarnost. Prvih dana ove godine naša se kancelarija proširila za dodatni prostor i na to sam posebno ponosna – ističe Gordana Božić.

 

agencija gsigma

 

Ona veruje da je Gsigma, koja uspešno posluje više od decenije, postala agencija koja i poslovnim prostorom pokazuje svoj kvalitet.

 

– Jednostavno, smatram da je promet nekretnina vrlo delikatan posao, te da stranke koje u njemu učestvuju zaslužuju privatnost i diskreciju i mogućnost da im se agenti potpuno posvete. Zato sam odlučila da poslovni prostor proširimo. Nova kancelarija, koja se nalazi odmah pored našeg dosadašnjeg prostora, opremljena je funkcionalnim kancelarijskim nameštajem, za koji se pobrinuo naš dugogodišnji saradnik, firma „Stolovi i stolice“. Opremljena je i kompjuterima i svim ostalim što je potrebno. Jako nam je stalo da se kod nas klijenti osećaju ugodno i bezbedno, ali isto važi i za nas koji radimo u Gsigmi. Dođe vreme kada i poslovni prostor postaje jako važna odrednica i, na neki način, zaštitni znak. Srećna sam što je za Gsigmu to vreme došlo s prvim danima 2020. godine – zaključuje Gordana Božić.

 

agencija gsigma

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz