• GRADSKI VEĆNICI USVOJILI BUDŽET ZA NAREDNU GODINU

    ZRENJANIN – Gradski većnici usvojili su danas budžet za narednu godinu. O tome kako će se sticati i raspodeljivati novac iz gradskog budžeta, konačnu reč daće odbornici Skupštine grada na sednici koja će uskoro biti održana.     Budžet, za koji je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić izjavio da je planiran realno, u 2018. godini iznosiće […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    GRADSKI VEĆNICI USVOJILI BUDŽET ZA NAREDNU GODINU

    ZRENJANIN – Gradski većnici usvojili su danas budžet za narednu godinu. O tome kako će se sticati i raspodeljivati novac iz gradskog budžeta, konačnu reč daće odbornici Skupštine grada na sednici koja će uskoro biti održana.

     

    budžet

     

    Budžet, za koji je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić izjavio da je planiran realno, u 2018. godini iznosiće više od četiri milijarde dinara.

     

    Za komunalnu delatnost planirano je da se izdvoji 403 miliona dinara, za predškolsko obrazovanje 350 miliona, za osnovno obrazovanje 295 miliona, a za srednjoškolsko 157 miliona dinara. Za socijalnu zaštitu u narednoj godini opredeljeno je 180 miliona dinara, a za sport 159 miliona.

     

    Što se tiče kulture, iz budžeta će naredne godine biti izdvojeno 353 miliona dinara.

     

    Od većih radova koji se planiraju iz oblasti kulture, na spisku je Poljoprivredni muzej, s tim što će novac za ovaj muzej biti obezbeđen iz drugih izvora. Grad će finansirati uređenje atrijuma Velikobečkerečke štedionice, a na ovoj lepoj zgradi predviđeno je još građevinskih radova kako bi ona bila kompletno završena.

     

    U budžetu je planirano i 20 miliona dinara za početak radova na obilaznici – kompletan projekat je inače procenjen na 120 miliona dinara.

     

    Planirano je, između ostalog, i da se video nadzorom opremi raskrsnica ulica Miletićeve i Đurđa Smederevca, odnosno Nikole Pašića, a video nadzor trebalo bi da dobije i škola „Petar Petrović Njegoš“.

     

    U budžetu su planirana i sredstva za rad Skupštine – 60 miliona, a 49 miliona planirano je za rad izvršnih organa vlasti.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija