• Gradonačelnik Čedomir Janjić najavio nove investicije u Zrenjaninu

    Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić najavio je na sastanku, održanom u prostorijama ovdašnje Regionalne privredne komore, nove investicije u narednom periodu, podsećajući da lokalna samouprava ulaže ogromne napore da bi ovaj banatski grad bio dobro mesto za investicije i za život. Janjić je podsetio i na broj novootvorenih radnih mesta tokom prošle i ove godine, kao i na […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Gradonačelnik Čedomir Janjić najavio nove investicije u Zrenjaninu

    Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić najavio je na sastanku, održanom u prostorijama ovdašnje Regionalne privredne komore, nove investicije u narednom periodu, podsećajući da lokalna samouprava ulaže ogromne napore da bi ovaj banatski grad bio dobro mesto za investicije i za život. Janjić je podsetio i na broj novootvorenih radnih mesta tokom prošle i ove godine, kao i na realizaciju velikih privrednih aktivnosti koje predstoje.

     

    – Najverovatnije će do kraja ovog meseca biti otvorena južnokorejska fabrika „Eseks“, koja je položila kamen temeljac 14. marta – kazao je Janjić.

     

    Južnokorejska kompanija za proizvodnju bakarnih žica za transformatore, motore i generatore „Eseks“ ranije je najavila da će svečano otvoriti proizvodne pogone najverovatnije 29. novembra. Još nije poznato ko će prisustvovati ceremoniji, ali se očekuje prisustvo nekog od najviših državnih funkcionera Republike Srbije. Podsetimo, nova značajna investicija u industrijskoj zoni „Jugoistok“ u Zrenjaninu realizovana je u kratkom roku, nakon što su 14. marta ove godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokrajinski premijer Igor Mirović, gradonačelnik Čedomir Janjić i predsednik kompanije „LS Grupa“ Kristofer Ku simbolično izgradili zid i označili početak izgradnje fabrike. U međuvremenu je završena izgradnja proizvodnih pogona na površini od 15.000 kvadratnih metara, izvršen je prijem i obuka radnika, tako da je sve spremno za početak proizvodnje investicije vredne preko 30 miliona evra.

     

    Janjić je istakao da u martu naredne godine sledi i polaganje kamena temeljca za najveću grinfild investiciju u Srbiji, za izgradnju fabrike guma „Linglong“ iz Kine.

     

    – Reč je investiciji vrednoj milijardu dolara, a samo nekretnina će koštati 250 miliona evra. Čak 65 hektara će biti pod krovom, a pored te fabrike doći će još tri investitora, njihova kooperanta. Završavamo pregovore s još dve italijanske firme o njihovom ulaganju u našim industrijskim zonama i sve su to dobre vesti, ne samo za Grad Zrenjanin, za našu privredu, već i za privredu cele Srbije – kazao je Janjić.

     

    On je poručio da će mnogi privrednici iz Zrenjanina moći na različite načine, direktno ili posredno, da sarađuju s novim investitorima.

     

    – Niko ko je od 2005. godine ušao u našu industrijsku zonu nije zatvorio biznis, ili radi kako je krenuo ili proširuje svoje pogone – napomenuo je Janjić.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija