Ekonomija

GRADONAČELNIK ČEDOMIR JANJIĆ: Kinezi donose novih 1.500 radnih mesta

industrijska zona

Vest da kineska kompanija za proizvodnju automobilskih guma “Šandong Linglong” planira investicioni projekat u Zrenjaninu vredan 994,4 miliona dolara sjajna je ne samo za ovaj grad, nego i za Srbiju – izjavio je za portal zrenjaninski.com gradonačelnik Čedomir Janjić.

 

– Reč je o investiciji vrednoj skoro milijardu dolara. Pregovori sa kineskim investitorima trajali su više od godinu dana i vođeni su i u Srbiji i u Kini, a pregovore je vodio lično predsednik Srbije Aleksandar Vučić, i zato su i pozitivni rezultati – ocenio je Janjić.

 

On je naveo da je dobra vest da će, zahvaljujući ovoj investiciji, jednoj od najvećih u našoj zemlji, u gradu na Begeju biti otvoreno oko 1.500 novih radnih mesta.

 

– To me posebno raduje. Prošle godine u gradu je otvoreno više od 3.000 radnih mesta, a od početka ove godine preko 1.500. Sa ovom kineskom investicijom rešićemo problem nezaposlenosti u gradu – naglasio je Janjić, dodajući da je već sada vidljivo da na posao u Zrenjanin dolaze i žitelji drugih mesta u okolini.

 

Janjić je istakao da uz ovu investiciju ide i nova, koja se tiče saobraćajne infrastrukture, a to je izgradnja puteva sa četiri kolovozne trake na relacijama Zrenjanin – Beograd i Zrenjanin – Novi Sad.

 

Više o kineskom investitoru PROČITAJTE OVDE.

 

Podeli članak

6 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • “Vest da kineska kompanija za proizvodnju automobilskih guma „Šandong Linglong“ planira investicioni projekat u Zrenjaninu …”
  NIJE LOŠA KOMBINACIJA, JER JE U ELEMIRU FABRIKA SINTETIČKOG KAUČUKA, KOJA PROIZVODI KAUČUK PO LICENCI NEMAČKE FIRME “BUNA WERKE HUELS”, A, KOJI KUPUJE I POZNATA FIRMA KVALITENIH GUMA, “MICHELIN”!!!
  NEKA JE SA SREĆOM!
  POZDRAV IZ ELEMIRA!

  • Pa sta!Samo izgovor za neradnike! Nek plate, bice vise sigurno nego do sad!!!! Vec ima dokaza u Zrenjaninu!

   • Sretno ti vulkaniziranje,verujem da nećeš propustiti ovu priliku za zapošljavanje sebe i porodice.

 • Ubrzani razvoj i industrijalizacija Kini su donijeli i veoma opasno onečišćenje životne sredine u skoro svima većim gradovima

  Kina je u posljednje tri godine zatvorila više od 4.000 fabrika koje su koristile teške metale i tako onečišćavali okoliš. Ove mjere su donijete u okviru mjera Ministarstva okoliša Kine da očisti zrak i vodu te da spriječi dalje zagađivanje, javlja Anadolu Agency.

  Ministarstvo okoliša Kine u saopćenju navodi da je u posljednje tri godine zatvoreno 4.000 fabrika koje su za proizvodnju baterija koristile bakar, cink i olovo. Pored toga vlasti su izdale odluke privremene obustave rada za 1.000 fabrika koje su također koristile supstance opasne za okolinu.

  Iz Ministarstva se navodi da je u posljednje tri godine potrošeno oko 6,7 miliona dolara budžetskih sredstava za saniranje onečišćenja u velikim gradovima.

  Prema zvaničnim podacima ubrzani razvoj ekonomije i industrijalizacija uzrok su velikog onečišćenja zraka i vode u Kini. Ogromni kineski gradovi ujedno su i najonečišćeniji gradovi na svijetu. Prema zadnjim kontrolama zraka koje je sprovelo ministarstvo za okoliš od 74 grada samo su tri zadovoljila nacionalne standarde.

sinovoz
FAM