• Građanima omogućeno da prenos nepokretnosti obave kod notara

    Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je da je usvojena Uredba o uslovima izdavanja izvoda iz lista nepokretnosti i lista voda iz Geodetsko-katastarskog informacionog sistema, od strane javnih beležnika i geodetskih organizacija.   Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović istakla je da je usvajanjem ove uredbe rešen veliki problem zbog kojeg […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Građanima omogućeno da prenos nepokretnosti obave kod notara

    Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je da je usvojena Uredba o uslovima izdavanja izvoda iz lista nepokretnosti i lista voda iz Geodetsko-katastarskog informacionog sistema, od strane javnih beležnika i geodetskih organizacija.

     

    Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović istakla je da je usvajanjem ove uredbe rešen veliki problem zbog kojeg su građani morali da lično odlaze na šalter Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) kako bi dobili list nepokrenosti.

     

    Ona je objasnila da će se od sada kompletan posao prenosa nepokretnosti završavati kod notara. Naglasila je da je cilj da sve usluge katastra budu maksimalno efikasne za građane i da nema gužvi na šalterima. To je značajno i za ukupan poslovni ambijent i rejting Srbije na Duing biznis listi, dodala je ona.

     

    Pročitajte još: Republički zavod za statistiku: Prosečna plata u Zrenjaninu 55.574 dinara

     

    – Nastavićemo sa reformisanjem RGZ, kako bi ta institucija funkcionisala još efikasnije i doprinela daljem poboljšanju poslovnog ambijenta u Srbiji. Postupci koje vodi RGZ su veoma važni i za napredak Srbije na „Duing biznis listi“, da upis nepokretnosti bude jednako efikasan kao i izdavanje građevinskih dozvola. Takođe, Republički geodetski zavod će imati važnu ulogu i u reformi prostornih planova i pokretanju e-prostora. Oni će omogućiti da se elektronska procedura uvede i u oblast planske dokumentacije – objasnila je Mihajlović.

     

    Tekst uredbe usaglašen je ove nedelje na sastanku potpredsednice Vlade sa direktorom RGZ Borkom Draškovićem i rukovodstvom Javnobeležničke komore.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]