• Formiran Socijalno – ekonomski savet Grada Zrenjanina

    Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, predsednik Upravnog odbora Unije poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina Goran Nešić i predsednik Saveza samostalnih sindikata za grad Zrenjanin Milenko Vujović potpisali su danas u Gradskoj kući sporazum o osnivanju Socijalno – ekonomskog saveta Grada Zrenjanina. Kako je navedeno, Socijalno – ekonomski savet je osnovan radi uspostavljanja i razvoja socijalnog dijaloga […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Formiran Socijalno – ekonomski savet Grada Zrenjanina

    Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, predsednik Upravnog odbora Unije poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina Goran Nešić i predsednik Saveza samostalnih sindikata za grad Zrenjanin Milenko Vujović potpisali su danas u Gradskoj kući sporazum o osnivanju Socijalno – ekonomskog saveta Grada Zrenjanina. Kako je navedeno, Socijalno – ekonomski savet je osnovan radi uspostavljanja i razvoja socijalnog dijaloga o pitanjima koja su od značaja za ostvarivanje ekonomskih i socijalnih prava čoveka, kao i materijalnog, socijalnog i ekonomskog položaja zaposlenih i poslodavaca.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Na prodaju useljivi stanovi, lokali i garažna mesta u naselju Lesnina (Foto)

     

    Takođe, lokalni savet će razmatrati uticaj ekonomske politike i mera za njeno sprovođenje na socijalni razvoj i stabilnost, ali i politiku zapošljavanja, postupke privatizacije, kao i pitanja u vezi sa zaštitom radne i životne sredine.

     

     

    Lokalna samouprava, poslodavci i sindikat na istom zadatku

     

    Gradonačelnik Simo Salapura je ocenio da će na ovaj način zajedno delovati lokalna samouprava, poslodavci i sindikat.

     

    – Krajnji cilj je da imamo međusobno razumevanje. Ono je veoma bitno za unapređenje života u našem gradu i za naš dalji razvoj. Ovo je, inače, deseti Socijalno – ekonomski savet na teritoriji Vojvodine. Verujem da ćemo u narednom periodu imati dobru saradnju, kako na lokalu, tako i sa višim instancama – poručio je Salapura.

     

    Prvi čovek Unije poslodavaca Srbije u Zrenjaninu Goran Nešić je rekao da će sednice i sve aktivnosti biti redovne i transparentne.

     

    – Problema uvek ima, a mi poslodavci smo navikli da ih rešavamo. Zato mislim da ćemo biti dobar partner, kako bismo pomogli razvoju sredine u kojoj privređujemo – kazao je Nešić.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ukratko o “Linglongu”: Kako se poslednjih decenija razvijala kompanija

     

    U ime Samostalnog sindikata, Melanija Lojpur je kazala da je jedan od zadataka osnivanje ovakvog saveta i u drugim opštinama Srednjobanatskog okruga. Dodala je da će jedan od vodećih ciljeva biti taj da Socijalno – ekonomski savet rešava probleme između poslodavca i sindikata.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija