• Firme članice „Zrenjaninskog poslovnog kruga“ zapošljavaju više od 6.000 radnika

    „Zrenjaninski poslovni krug“ (ZREPOK) organizovao je danas svečani koktel, povodom 13 godina uspešnog rada ovog udruženja koje okuplja vodeće privrednike iz Srednjobanatskog okruga.   Predsednik ZREPOK-a Goran Kovačević ovom prilikom se osvrnuo na prošlu godinu i privredna kretanja u zemlji i svetu, uz napomenu da je „Zrenjaninski poslovni krug“ pre svega udruženje privrednika čiji je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Firme članice „Zrenjaninskog poslovnog kruga“ zapošljavaju više od 6.000 radnika

    „Zrenjaninski poslovni krug“ (ZREPOK) organizovao je danas svečani koktel, povodom 13 godina uspešnog rada ovog udruženja koje okuplja vodeće privrednike iz Srednjobanatskog okruga.

     

    Predsednik ZREPOK-a Goran Kovačević ovom prilikom se osvrnuo na prošlu godinu i privredna kretanja u zemlji i svetu, uz napomenu da je „Zrenjaninski poslovni krug“ pre svega udruženje privrednika čiji je rad usmeren na popravljanje uslova poslovanja.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Nastavlja se tradicija nakon 15 godina: Veče privrednika krajem februara u Zrenjaninu

     

    – U prethodnom periodu imali smo tri ozbiljna i važna događaja na svetskom nivou. Jedan je pandemija koronavirusa, koja nam je napravila ogromne probleme, a posledice će još dugo biti vidljive. Druga stvar koja je obeležila prošlu godinu jeste rat u Ukrajini. Videli smo da u sudaru politike i ekonomije strada ekonomija, što nije dobro. Jer, jedno društvo će biti napredno onoliko koliko uspe da napravi sinergiju između te dve stvari. Treća stvar koja je obeležila prošlu godinu je ponovna pojava inflacije. Ona dolazi uglavnom zbog prekomernog štampanja novca. Mislim da ta inflacija neće biti tako lako rešiva u sledećih nekoliko godina, tako da će to biti veliki izazov – ocenio je Goran Kovačević.

     

    zrenjaninski poslovni krug

     

    „Zrenjaninski poslovni krug“ će pomagati i dalje

     

    Prema njegovim rečima, koliko god da je prošla godina bila izazovna u negativnom smislu, firme članice „Zrenjaninskog poslovnog kruga“ su dobro radile. On je naglasio da ove firme zapošljavaju više od 6.000 radnika i da su prošle godine ostvarile ukupan prihod od preko 70 milijardi dinara.

     

    – Uspeli smo da dokažemo da je privatno preduzetništvo u Srbiji moguće, da je funkcionalno i tržišno orijentisano. Prošle godine smo videli i jedan napredak u radu Poslovnog saveta grada Zrenjanina. To je jedan jako dobar kanal saradnje između ekonomije i lokalne samouprave – naglasio je Goran Kovačević, podsećajući i na druge aktivnosti ZREPOK-a u prošloj godini.

     

    Ovo udruženje je realizovalo još jednu akciju „Letnja stručna praksa“, u kojoj je učestvovalo 11 studenata. Ta akcija je, prema rečima Kovačevića, jedan od najboljih primera saradnje između obrazovanja, lokalne samouprave i privrede. ZREPOK je, takođe, finansijski podržao ekološku akciju „Da se lakše diše“, kao i organizaciju Horskog festivala „Slobodan Bursać“.

     

    – Pomagali smo i druge, a pomagaćemo i dalje – poručio je prvi čovek ovog poslovnog udruženja.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Na današnjoj svečanosti uručene su i povelje prijateljstva za ovu i prethodne dve godine. Povelje su dobili sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin Aleksandra Tanasijević, umetnica Milica Dosković i direktor Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ Milan Bjelogrlić. Predstavljen je i novi član ZREPOK-a Dragan Ristić, vlasnik zrenjaninske agencije „Patrol 023“.

     

    zrenjaninski poslovni krug

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 2

    1. Treba naglasiti da je kombinat Servo Mihalj zaposljavao 24000 ljudi. Uspesna ekonomija se zasniva na industriji, proizvodnji, a ne bazicno na uslugama, trgovini gde je zaposleno 6000 po tvrdnji strucnjaka iz ZREPOKA. Grad Zrenjanin sa tolikom korupcijom, podredjenoj interesima pojedinaca i tolikom migracijom, osipanjem stanovnistva je osudjen nazalost u ovakvim okolnostima na propast.

    2. Nisu mi poznati njihovi proizvodi, osim , osim giter blokova. Neka mi neko nabroji još neki proizvod i navede proizvodnu halu. Ne kažem da je ovo loše, ali da vidimo proizvode.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija