Ekonomija Vesti Zrenjanin

Firma „Premium chicken“ obnovila proizvodnju u pogonima „Agroživa“

premium chicken

Firma „Premium chicken“, koja u Žitištu posluje u objektima nekadašnjeg giganta „Agroživ“, beleži sve bolje rezultate i širi proizvodnju i mrežu kooperanata.

 

– Sada je ovde zaposleno 285 ljudi. Tome treba dodati i oko 370 kooperanata, a ceo sistem u koji je ova firma uključena ima preko 2.000 radnika. Od preuzimanja „Agroživa“, koji je januara 2017. godine kupljen iz stečaja, puno je uloženo u oživljavanje i unapređenje živinarske proizvodnje – kaže generalni direktor kompanije „Premium chicken“ Saša Stojanović.

 

Stojanović je na čelo firme došao sa pozicije izvršnog direktora grupacije „Biftek“ iz Niša, koja je sada vlasnik dela „Agroživa“.

 

– Veliku pažnju smo usmerili u ovaj projekat. Obnovili smo deo postrojenja, planiramo širenje proizvodnje, ulaganje u razvoj i modernizaciju, u razvoj tržišta, i domaćeg i inostranog. Podigli smo kvalitet i standarde, od proizvodnje brojlera pa do finalnog proizvoda. Imamo sve svetske sertifikate u proizvodnji hrane, a među retkima smo koji imaju IFS standard, jedan od najstrožih internacionalnih u proizvodnji hrane. Ova firma sada je deo stabilnog sistema, sa četiri klanice i čak 150 maloprodajnih objekata, i problemi koji su pratili „Agroživ“ sada su iza nas – napominje Stojanović.

 

saša stojanović
Direktor Saša Stojanović

 

Žitište prepoznatljivo po živinarskoj proizvodnji

 

On naglašava da se planira i širenje mreže kooperanata.

 

– Žitište je bilo prepoznatljivo po živinarskoj proizvodnji. To je ovde tradicija i mi ćemo se truditi da je održimo i u budućnosti – obećava Stojanović.

 

A tehnički direktor Miloš Nedeljković naglašava da su kapaciteti firme već sada na veoma visokom nivou.

 

– Trenutno na podu, kako mi to žargonski kažemo, imamo 1,5 miliona pilića u odgoju. Imamo tri velike farme, u Dobrici, Torku i Zrenjaninu, i mnoštvo manjih farmi, od kojih je najveći broj u Žitištu. Planiramo da ubrzo podignemo još jednu veću farmu u Torku, kapaciteta 200.000 brojlera – ističe Nedeljković.

 

Iz ove kompanije poručuju da su svi koji žele kooperantski odnos dobrodošli, a naročito ako su sa područja Žitišta i srednjeg Banata, jer je obostrano korisno da sirovine budu bliže prerađivačkih pogona.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM