Ekonomija YSLAJDER

EVENTUALNI KRAH MERKATORA S OZBILJNO BI UGROZIO POSLOVANJE MLEKOPRODUKTA

Pogoni "Mlekoprodukta"

ZRENJANIN – Koliko će se dramatična situacija u hrvatskom „Agrokoru“ odraziti na Zrenjanin, to u ovom trenutku sa sigurnošću ne može niko da kaže, jer su i podaci koji su dostupni javnosti veoma oskudni.

 

Pogoni „Mlekoprodukta“

 

Ono što je sigurno, jeste da osim pet prodavnica „Idea“, plus „Roda“, koje posluju u okviru „Merkatora S“, a koji se nalazi u sastavu „Agrokora“, kao kolateralna šteta mogli bi se pojaviti i zrenjaninski „Mlekoprodukt“, kao i fabrika čarapa „Imsaplet“.

 

Kako se moglo čuti na sastanku ZREPOK-a, čiji član je i „Mlekoprodukt“, dugovanja „Merkatora S“ prema zrenjaninskoj fabrici dostigla su cifru od blizu 2 miliona evra, mada je nešto od tog duga ovih dana i plaćeno.

 

Proizvodnja i prodaja prema „Merkatoru S“ čine 40 odsto proizvodnje u „Mlekoproduktu“.

 

– Eventualni krah „Merkatora S“ ozbiljno bi ugrozio poslovanje „Mlekoprodukta“ – moglo se čuti na sastanku „Zrenjaninskog poslovnog kruga“.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Срећа па је Млекопродукт претходних година (па чак и деценија) улагао у развој своје технологије тако да су му сада сиреви на нивоу водећих европских ако не и светских брендова па за њихов пласман нема зиме и без Агрокора.

    Не, Млекопродуктови сиреви никако нису гумасто смеће које се продаје под именом сира.
    Аха…

sinovoz