• EKSKLUZIVNO: Prodata fabrika „Udarnik“, kupac je poznata lokalna firma!

    Novi vlasnik zrenjaninske Fabrike čarapa „Udarnik“ u stečaju od danas je melenačka firma „Agrorit“, ekskluzivno saznaje portal zrenjaninski.com!   Danas je, naime, u prostorijama Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, u Odeljenju za stečaj u Novom Sadu, održano javno nadmetanje za kupovinu imovine nekada jedne od najuspešnijih fabrika u Jugoslaviji.   Početna cena iznosila je 50.018.035 […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    EKSKLUZIVNO: Prodata fabrika „Udarnik“, kupac je poznata lokalna firma!

    Novi vlasnik zrenjaninske Fabrike čarapa „Udarnik“ u stečaju od danas je melenačka firma „Agrorit“, ekskluzivno saznaje portal zrenjaninski.com!

     

    Danas je, naime, u prostorijama Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, u Odeljenju za stečaj u Novom Sadu, održano javno nadmetanje za kupovinu imovine nekada jedne od najuspešnijih fabrika u Jugoslaviji.

     

    Početna cena iznosila je 50.018.035 dinara, a kupac „Agrorit“ je fabriku kupio za nešto više od 76 miliona dinara. Za sada nije poznato šta novi gazda „Udarnika“ planira sa ovom propalom fabrikom i njenom imovinom.

     

    Podsetimo, predmet prodaje bile su nepokretnosti i pokretna imovina stečajnog dužnika, svrstane u jednu imovinsku celinu. Nepokretnosti, koje se nalaze u Zrenjaninu, čine zgrade trgovine i tekstilne industrije.

     

    „Udarnik“ je opstajao sve do početka dvehiljaditih kada je država preuzela fabriku, tako što je Agencija za privatizaciju radila novu procenu kapitala, razvlastila male akcionare, dotadašnje većinske upravljače, i državu uknjižila kao vlasnika sa 53 posto udela. Od tada je počela da se kruni imovina preduzeća u kojem je bilo zaposleno oko 400 radnika. Fabrika je upadala u teškoće, gubili su se poslovi a nizali gubici. Ne treba zaboraviti ni da je, u međuvremenu, u grad na Begeju došla italijanska kompanija „Pompea“, koja je u industrijskoj zoni „Bagljaš“ izgradila veliku fabriku za proizvodnju čarapa. Paradoksalno, dok je državni „Udarnik“ propadao, a radnici ostajali bez posla, država je istovremeno italijanskom investitoru dodeljivala finansijske podsticaje za zapošljavanje.

     

    Naposletku je usledila odluka Ministarstva ekonomije o automatskom uvođenju stečaja 2009. godine. Za stečajnog upravnika imenovana je Agencija za privatizaciju. Prethodnih godina nekoliko puta je oglašavana prodaja fabrike, međutim nije bilo zainteresovanih kupaca. Sve do danas.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 4

    1. Pa vise vredi zemljiste bez icega
      Gde su silne masine koje se uvek mogu prodati makar u staro gvožđe
      A gde su ostali magacini i objekti van fabrike
      Strašno koliko smo korumpirana drzava

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija