• Država u budžetu za iduću godinu planira subvencije za Eseks i Linglong

    Za subvencije privatnim preduzećima u predloženom budžetu za 2021. godinu namenjeno je ukupno 14,9 milijardi dinara. Ta sredstva predviđena su u razdelu Ministarstva privrede kao ulaganja od posebnog značaja.   Među ovim privrednim subjektima su i dve kompanije koje imaju ili grade pogone u zrenjaninskoj industrijskoj zoni „Jugoistok“. U pitanju su kompanije „Eseks“ i „Linglong“, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Država u budžetu za iduću godinu planira subvencije za Eseks i Linglong

    Za subvencije privatnim preduzećima u predloženom budžetu za 2021. godinu namenjeno je ukupno 14,9 milijardi dinara. Ta sredstva predviđena su u razdelu Ministarstva privrede kao ulaganja od posebnog značaja.

     

    Među ovim privrednim subjektima su i dve kompanije koje imaju ili grade pogone u zrenjaninskoj industrijskoj zoni „Jugoistok“. U pitanju su kompanije „Eseks“ i „Linglong“, prenosi agencija Tanjug.

     

    Za izmirenje preuzetih obaveza po ugovorima o dodeli sredstava za direktne investicije subvencije su, osim kompanijama „Eseks“ i „Linglong“, namenjene i za „Džonson elektrik“ iz Niša, „Kromberg i Šubert“ iz Kruševca, „Henkel Srbija“ iz Beograda i druge.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Javni izvršitelj oglasio prodaju dva objekta u kompleksu fabrike “Mideri”

     

    Sredstva za subvencije su, kako se precizira, namenjena za izmirenje preuzetih obaveza iz Uredbe o uslovima i načinu privlačenja direktnih investicija.

     

    U predloženom budžetu ne navode se konkretni iznosi subvencija za svako privatno preduzeće kome su ta sredstva namenjena.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Trebaju se subvencije davati manjim privatnim firmama kako bi i poslodavci i zaposleni imali vece zarade i bolje poslovali. Ne treba, barem ne u toj proporciji, ulagati u inostrane firme i to jos neke koje imaju kvazi ekoloske standarde, cije dokazivanje se izbegava ali se sve radi kao da ce nam okolina biti lepsa i bolja sa njom (novac sine novac)

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]