• Država daje bespovratna sredstva za kupovinu seoske kuće sa okućnicom

    Grad Zrenjanin pozvao je građane da se prijave na javni konkurs, koji je raspisalo Ministarstvo za brigu o selu, za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.   Konkurs traje do utroška budžetskih sredstava predviđenih za ovu namenu, a najkasnije do 1. novembra.   PROČITAJTE JOŠ: Na prodaju useljivi stanovi, lokali i garažna […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Država daje bespovratna sredstva za kupovinu seoske kuće sa okućnicom

    Grad Zrenjanin pozvao je građane da se prijave na javni konkurs, koji je raspisalo Ministarstvo za brigu o selu, za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

     

    Konkurs traje do utroška budžetskih sredstava predviđenih za ovu namenu, a najkasnije do 1. novembra.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Na prodaju useljivi stanovi, lokali i garažna mesta u naselju Lesnina (Foto)

     

    Prijave na javni konkurs mogu da podnesu supružnici ili vanbračni partneri, samohrani roditelji i mladi poljoprivrednici koji ispunjavaju sve propisane uslove.

     

    Pravo učešća na javnom konkursu imaju državljani Republike Srbije koji, između ostalog, imaju manje 45 godina života i koji nisu vlasnici ili suvlasnici drugih nepokretnosti, izuzev poljoprivrednog zemljišta.

     

    Podnosioci prijave konkurišu zajedno sa lokalnom samoupravom, na čijoj teritoriji se nalazi seoska kuća sa okućnicom.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Od 9. jula javni poziv za učešće u sprovođenju mera energetske sanacije

     

    Bespovratna sredstva nisu namenjena za opremanje kuće, plaćanje poreza na prenos apsolutnih prava prilikom kupoprodaje, poreza na imovinu i troškove prikupljanja dokumentacije za prijavljivanje na javni konkurs. Nisu namenjena ni za građevinske radove za adaptaciju seoske kuće.

     

    Maksimalni iznos bespovratnih sredstava predviđen za kupovinu seoske kuće sa okućnicom iznosi 1,2 miliona dinara. Ukupna vrednost seoske kuće sa okućnicom ne može biti veća od toga.

     

    Ministarstvo za brigu o selu dodeljuje bespovratna sredstva za celokupni iznos procenjene tržišne vrednosti nepokretnosti.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Građani sa područja grada Zrenjanina sve informacije mogu da dobiju na broj telefona 066 866 00 37. Mogu zvati radnim danima od 8 do 14 časova.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija