• „DREKSLMAJER“ OTVORIO KANCELARIJU ZA RAZVOJ

    BEOGRAD, ZRENJANIN – Kompanija „Drekslmajer“, koja posluje u zrenjaninskoj industrijskoj zoni, otvorila je razvojni centar u Beogradu, u kojem će softver i hardver inženjeri raditi na razvoju tehnologija za automobile.     Prvih šest zaposlenih inženjera već je počelo sa radom i trenutno se obučavaju za zahtevne projekte u oblasti elektromobilnosti i unutrašnjeg osvetljenja.   Planirano […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    „DREKSLMAJER“ OTVORIO KANCELARIJU ZA RAZVOJ

    BEOGRAD, ZRENJANIN – Kompanija „Drekslmajer“, koja posluje u zrenjaninskoj industrijskoj zoni, otvorila je razvojni centar u Beogradu, u kojem će softver i hardver inženjeri raditi na razvoju tehnologija za automobile.

     

    Drekslmajer-razvojni-centar

     

    Prvih šest zaposlenih inženjera već je počelo sa radom i trenutno se obučavaju za zahtevne projekte u oblasti elektromobilnosti i unutrašnjeg osvetljenja.

     

    Planirano je da ove godine u Razvojnom centru, koji se nalazi u „Airport City“ centru na Novom Beogradu, bude zaposleno dvadeset stručnjaka, a od 2019. godine ta brojka će porasti na šezdeset hardver i softver inženjera.

     

    – Zadovoljni smo što smo pronašli tako atraktivnu lokaciju za našu novu kancelariju u Srbiji. Kancelarijski prostor od 650 kvadratnih metara će biti opremljen u skladu sa visokim evropskim standardima i prilagođen individualnim potrebama zaposlenih. Kreativnom atmosferom i modernim okruženjem, ali i uzbudljivim temama na kojima ćemo raditi u Beogradu, želimo da privučemo najveće talente za sebe – kaže Kristijan Zelger, odgovoran za elektronske sisteme.

     

    Inženjeri za razvoj hardvera i softvera radiće na zahtevnim projektima u oblasti razvoja tehnologija za automobile budućnosti. Razgovori sa potencijalnim zaposlenima su već obavljeni i ostavili su dobar utisak na tim IT eksperata „Drekslmajera“.

     

    – Kandidati su izvrsno obrazovani i veoma motivisani – dodaje Zelger, uz napomenu da „Drekslmajer“ u ovom trenutku traži još novih radnika za kancelariju za razvoj.

     

    Kompanija „Drekslmajer“ posluje u Zrenjaninu od 2008. godine i sa više od 5.000 zaposlenih, najveći je poslodavac u regionu. U zrenjaninskim pogonima se proizvode sistemi električnih instalacija za premijum proizvođače automobila. Otvaranjem razvojnog centra kompanija proširuje svoje poslovanje u Srbiji i stvara mogućnosti za razvoj novih tehnologija i ulaganje u sektor automobilske elektronike.

     

    – Radujem se saradnji sa programerima. Novim kolegama želimo toplu dobrodošlicu u „Drekslmajer“ porodicu i pružićemo im punu podršku – ističe menadžer fabrike u Zrenjaninu Majkl Vagner, i naglašava da otvaranje kancelarije za razvoj nema uticaja na proizvodnju u Zrenjaninu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 9

    1. Kancelarija u Beogradu,motanje kablova u Zrenjaninu? Sve što valja opančari su odvukli preko Dunava.Da nije strašno,čovek bi se od muke nasmejao.Vreme je da se na Dunavskom mostu postave granične rampe.

      1. Mislim da je više odvučeno preko Tise u Novi Sad, počev od Naftagasa pa nadalje . . .

        1. Čini ti se.Toliko su se ispraksirali da nema kamiona u „Dijamantu“ sa ZR tablama.Sve je BG gde god je to moguće.

    2. Stvarno, zašto ta kancelarija nije u Zrenjaninu pa da mladi ljudi ostanu u svom gradu ?

    3. … pa razmislite kakav nam je fakultet u Zrenjaninu i da li mi to možemo bolje. Da li je normalno da okrećemo glavu od korupcije, da se radujemo gledanju kroz prste studentima i traljavim studijskim programima, da prihvatamo Dragicu Radosav za dekana, da tolerišemo sumnjive doktorate i burazersko zapošljavanje? Pa korak dalje da li je normalno da tokom obrazovnog procesa više podržavamo svoju decu umesto prosvetne radnike, da prihvatamo da deca masovno prepisuju na kontrolnim u srednjim školama, da deca rade sa poluraspalim nastavnim sredstvima? Kada na ove stvari dignemo glas i tražimo bolji kvalitet dobićemo i bolji rezultat, a samim tim i bolju poziciju da se nadmećemo za ovakve investicije. Mi imamo gomilu informatičara koji su to samo na papiru i vrlo je lako moguće da mi nemamo 60 stručnjaka koji mogu da rade u razvoju.

      1. Nisam protiv zapošljavanja mladih iz cele Srbije,ali zašto ne troše zarađeno u Zrenjaninu.Neka Beograđani upoznaju ostatak Srbije i presele se u ZR.Zar smo mi u ZR šugavi? U ostalom veliki deo tih mladih stručnjaka će odvući u BG,neke sigurno i iz Zrenjanina i okoline.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija