• DOLAZI GENERALNI SEKRETAR UDRUŽENJA PIVARA EVROPE

    ZRENJANIN – Sa Međunarodnog naučno – stručnog simpozijuma o pivu, pivarstvu i hmeljarstvu, koji će biti deo ovogodišnje manifestacije „Dani piva“ u Zrenjaninu, od 28. do 30. avgusta, zaključci će biti prosleđeni svim relevantnim državnim činiocima, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije u Gradskoj bašti.     Kao posebno zanimljivu činjenicu sekretar Organizacionog odbora […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    DOLAZI GENERALNI SEKRETAR UDRUŽENJA PIVARA EVROPE

    ZRENJANIN – Sa Međunarodnog naučno – stručnog simpozijuma o pivu, pivarstvu i hmeljarstvu, koji će biti deo ovogodišnje manifestacije „Dani piva“ u Zrenjaninu, od 28. do 30. avgusta, zaključci će biti prosleđeni svim relevantnim državnim činiocima, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije u Gradskoj bašti.

     

    pivara evrope

     

    Kao posebno zanimljivu činjenicu sekretar Organizacionog odbora Vlado Dašić najavio je predstavljanje dve zrenjaninske firme, odnosno dva preduzetnika, koji su spremni da pokrenu proizvodnju piva u mini pivarama. O sadržajima na simpozijumu bilo je reči uz najavu učešća više stranih izlagača, sa demonstracijom šest naučnih radova.

     

    – Pivarska proizvodnja biće razmatrana multidisciplinarno, sa svih mogućih aspekata. Danas je pivarstvo moćna privredna grana, koja je kod nas, u tranziciji, gotovo uništena i svedena na manifestacije i dolazak stranih kompanija. Cilj ovog simpozijuma je da se osvetli put u revitalizaciji pivarske industrije, pre svega kroz predočavanje mogućnosti za razvoj malih, kraft pivara, koje su u mnogim zemljama važan stub ove industrije – naglasio je predsednik Organizacionog odbora simpozijuma Radovan Pejanović, uz ocenu da simpozijum treba da postane stalni deo programa manifestacije „Dani piva“.

     

    Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić istakao je da Grad Zrenjanin zdušno podržava održavanje simpozijuma, uz želju da on postane tradicionalan.

     

    – Na simpozijumu će se predstaviti i neke kraft pivare iz inostranstva, kao model kojim mi možemo revitalizovati naše pivarstvo – naglasio je Radišić, podsećajući da mini pivare u SAD čine 40 posto proizvodnje piva.

     

    Puno gostiju iz raznih zemalja najavio je direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina.

     

    – Od decembra se vredno radi na ovom projektu, a rezultat je najava dolaska važnih gostiju iz Belgije, Češke, Nemačke, Slovenije, Škotske, Hrvatske,.. – najavio je Ljubotina, a član Organizacionog odbora Srđan Kamenković dopunio je najavu gostiju i učesnika.

     

    – Biće tu Pjer Olivije Bergeron, generalni sekretar Udruženja pivara Evrope, koje okuplja 7.500 pivara sa prometom od 53 milijarde evra. Očekujemo i predstavnika slovenačkih pivara Mateja Oseta, Milana Ramboseka iz Češke i mnoge druge – najavio je Kamenković.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija