• Dodatno umanjenje računa za struju, gas i grejanje za ove grupe stanovnika

    Vlada Republike Srbije je usvojila izmene i dopune Uredbe o energetski ugroženom kupcu, koje će većem broju građana omogućiti popust za električnu energiju, gas ili grejanje.   Penzioneri koji imaju ugovor o snabdevanju električnom energijom na svoje ime, a čija penzija ne prelazi 21.766,26 dinara, imaće pravo na dodatno umanjenje računa u iznosu od 1.000 […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Dodatno umanjenje računa za struju, gas i grejanje za ove grupe stanovnika

    Vlada Republike Srbije je usvojila izmene i dopune Uredbe o energetski ugroženom kupcu, koje će većem broju građana omogućiti popust za električnu energiju, gas ili grejanje.

     

    Penzioneri koji imaju ugovor o snabdevanju električnom energijom na svoje ime, a čija penzija ne prelazi 21.766,26 dinara, imaće pravo na dodatno umanjenje računa u iznosu od 1.000 dinara tokom grejne sezone.

     

    PROČITAJTE JOŠ: NOVA PRILIKA DA DOBIJETE STAN: Evo kako lako možete postati vlasnik!

     

    Izmenama Uredbe pravo na umanjenje računa za električnu energiju, gas ili grejanje imaće i domaćinstva čiji su članovi ostvarili pravo na uvećanu novčanu pomoć, a omogućeno je i da se pravo na umanjenje računa stiče po službenoj dužnosti. To će biti omogućeno kroz razmenu podataka između nadležnih institucija i snabdevača.

     

    „Na taj način biće značajno uvećan broj domaćinstava obuhvaćenih olakšicama“, saopštila je Vlada Srbije.

     

    Prijave od sledeće nedelje

     

    – Tokom cele godine radili smo na tome da povećamo broj građana koji koriste pravo na olakšice za potrošenu energiju. Sada poseban akcenat stavljamo na naše najstarije građane. Omogućili smo da penzioneri koji imaju brojila na svoje ime i penzije do 21.766,26 dinara dobiju mesečno za hiljadu dinara niže račune za električnu energiju tokom zimske sezone – rekla je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović.

     

    Ona je pozvala naše najstarije sugrađane da se prijave od sledeće nedelje na šalterima u svojim opštinama.

     

    – Mislili smo i na one koji nisu u mogućnosti da se prijave lično. Njihovi računi će se umanjivati po službenoj dužnosti – kazala je Đedović Handanović.

     

    Takođe je podsetila da odgovornim ponašanjem prema potrošnji električne energije svi građani mogu umanjiti svoje račune tokom grejne sezone i do 40 odsto.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Podsećamo, Vlada Srbije je u decembru 2022. godine donela novu Uredbu o energetski ugroženom kupcu. Njom je unapredila kriterijume za ostvarivanje statusa energetski ugroženog kupca. To je učinila kako bi omogućila većem broju domaćinstava da ostvare pravo na umanjenje računa za električnu energiju, gas ili daljinsko grejanje.

     

    Ovim propisom, građanima koji sa svojim primanjima ne mogu da priušte dovoljnu količinu energije za svakodnevne potrebe, omogućeno je smanjenje računa i do 50 odsto. Do sada je oko 72.000 domaćinstava ostvarilo ovo pravo.

     

    Prosečna plata u Zrenjaninu i drugim srednjobanatskim opštinama ispod državnog proseka

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Građani nisu svesni da se naplata struje obavlja ne zakonito, i da svakog meseca plaćate iznos od 970,96 din pa i kada ne potrošite ni jedan kwh električne energije. Da bi se u to i uverili ukucajte KALKULATOR POTROŠNJE ZA DOMAĆINSTVO, tako dvotarifno brojilo sa trofaznim priključkom i odobrene snage snage 6,9 kw isto se plaća i za jednotarifno brojilo. Programiranom inflacijom vlast osiromašava građane pa je sve više korisnika koji nisu u stanju da plaćaju račune , ovako se Vlast reklamira kako pomaže sirorinji koju su potencijalni njihovi glasači,.Biže se izbori.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija