• Digitalk je pokazao da je Zrenjanin živ grad, pun mladih i pametnih ljudi

    Posle dve godine pauze, zbog pandemije virusa korona, Zrenjanin je ovog meseca ponovo bio centar IT scene u Srbiji i regionu. Pod motom „Ponovo zajedno pomeramo granice znanja“ i uz punu podršku Grada Zrenjanina, u hotelu „Vojvodina“ su održani Digitalk E-Commerce days i konferencija, događaji posvećeni IT industriji i elektronskoj trgovini, koji su okupili veliki […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Digitalk je pokazao da je Zrenjanin živ grad, pun mladih i pametnih ljudi

    Posle dve godine pauze, zbog pandemije virusa korona, Zrenjanin je ovog meseca ponovo bio centar IT scene u Srbiji i regionu. Pod motom „Ponovo zajedno pomeramo granice znanja“ i uz punu podršku Grada Zrenjanina, u hotelu „Vojvodina“ su održani Digitalk E-Commerce days i konferencija, događaji posvećeni IT industriji i elektronskoj trgovini, koji su okupili veliki broj predavača i gostiju.

     

    Cilj ovog događaja je da najveći stručnjaci podele s učesnicima svoja iskustva i razgovaraju o budućim trendovima u ovim oblastima.

     

    Publika je imala jedinstvenu priliku da čuje predavanja Felipea Alvesa, koji se od skoro nalazi na poziciji Chief Supply Chain & Customer Excellence Officer u e-commerce kompaniji Ananas, zatim Kena Condona, Lazara Žepinića, Ivana Tanaskovića, Svetlane Pajević, Maje Grbović i mnogih drugih stručnjaka. U okviru Digitalk konferencije, predavači su, između ostalih, bili olimpijski šampion Vladimir Grbić, NLP trener Tatjana Vojtehovski, suosnivač Infostud grupe Branimir Gajić, ali i Zrenjaninci Milan Milićev, Nikola Petrov, Bogdan Ćirić, Jovan Tatalović, Dušanka Lečić…

     

    digitalk konferencija zrenjanin
    Foto: Digitalk

     

    Vladimir Kovač: Mladi i te kako zainteresovani za kvalitetne sadržaje

     

    – Dve godine pauze zbog pandemije, a u suštini tri godine od poslednje ovakve konferencije u Zrenjaninu, učinile su, pored svih ostalih okolnosti, da prva Digitalk konferencija za mene bude jedno pre svega emotivno iskustvo i izazov. Uprkos svim izazovima koji su postojali na ovom putu, Zrenjanin i Zrenjaninci su pokazali da znaju da budu dobri domaćini. Pokazalo se i da su mladi u našem gradu i te kako zainteresovani za kvalitetne sadržaje. Oni nisu bili samo obični posetioci, već su bili izuzetno proaktivni i željni da se uključe u samu organizaciju – kaže za portal zrenjaninski.com jedan od osnivača Digitalk konferencije Vladimir Kovač.

     

    Kovač navodi da posebnu emociju ima prema studentima Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“. Oni su se nekoliko meseci pre samog događaja samoinicijativno javili sa željom da budu deo Digitalk konferencije.

     

    – Ti mladi ljudi dve godine nisu išli na fakultet, na predavanja i vežbe. Mnogi od njih nikada nisu ni bili na nekoj takvoj konferenciji. A opet, želeli su da budu deo početka Digitalk priče u Zrenjaninu. Na ekipu volontera – studenata sa „Pupina“ posebno sam ponosan. Veliki sam im dužnik jer su izneli ogroman deo tereta u organizaciji – naglašava Vladimir Kovač.

     

     

    Ceo grad je živnuo tokom četiri dana

     

    Prema njegovim rečima, tokom četiri dana, od 7. do 10. aprila, ceo grad je živnuo. Brojni ugostitelji su zvali Kovača sa željom da se na neki način uključe i budu deo zrenjaninske ponude za sve posetioce koji su došli sa strane. Smeštajni kapaciteti u hotelu „Vojvodina“ i drugim objektima bili su skroz popunjeni. Tome je svakako doprineo i networking, odnosno sjajne žurke koje prate ovakav događaj.

     

    – Zrenjanin je pre svega pokazao da je živ grad, sa mnogo mladih, pametnih ljudi, željnih novih znanja. Tim mladim ljudima je potrebno samo dati priliku, a ja sam siguran da će je svi oni i više nego adekvatno iskoristiti i na kraju krajeva uzvratiti našem gradu. Na nama je da te prilike stvaramo i pružimo naš maksimum kako bi neke naredne generacije mladih pravile i mnogo veće stvari nego što je to prethodnih dana bila Digitalk konferencija – ističe Kovač.

     

    On je izrazio nadu da će Digitalk konferencija narednih godina postati pravi brend po kome će Zrenjanin biti prepoznat u regionu.

     

    – Čeka nas mnogo zadataka. Na dobrom smo putu da renoviramo Kulturni centar Zrenjanina, pa da možemo da ugostimo još veći broj učesnika u jednom adekvatnijem ambijentu i da počemo da pravimo brend koji prevazilazi okvire regiona. Zahvalan sam gradu na podršci, a pre svega gradonačelniku Simi Salapuri, koji je od početka imao sluha za projekat ovakvog tipa. Verujem da ćemo uz tu vrstu razumevanja i podrške daleko dogurati. A najviše hvala mojim Zrenjanincima, koji su pokazali da znaju da cene ovakve ideje. Hvala im što su se u zaista velikom broju odazvali, što kao podrška, što kao posetioci – zaključuje Vladimir Kovač.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]