• Da znate: Objavljeni novi javni pozivi za podsticanje zapošljavanja

    Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je javne pozive i konkurse u cilju realizacije programa i mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih Pokrajinskim akcionim planom zapošljavanja za ovu godinu.   Raspisani su konkursi za program za samozapošljavanje, za dodelu subvencije poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih (novo zapošljavanje), za javne radove i za stručnu praksu.   PROČITAJTE […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Da znate: Objavljeni novi javni pozivi za podsticanje zapošljavanja

    Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je javne pozive i konkurse u cilju realizacije programa i mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih Pokrajinskim akcionim planom zapošljavanja za ovu godinu.

     

    Raspisani su konkursi za program za samozapošljavanje, za dodelu subvencije poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih (novo zapošljavanje), za javne radove i za stručnu praksu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Kompanija “PETKUS Engineering” raspisala novi konkurs za posao

     

    Javni pozivi za programe samozapošljavanja i novog zapošljavanja oročeni su do 22. aprila. Na javni poziv za stručnu praksu moguće je konkurisati do 9. aprila, dok je rok za apliciranje za javne radove 7. april.

     

    Prema programu za samozapošljavanje, nezaposlenim licima opredeljenim za pokretanje privatnog biznisa, za novoregistrovane delatnosti na teritoriji AP Vojvodine, odobrava se subvencija u iznosu od 300.000 dinara. Mogu konkurisati lica koja su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje. Dodatni uslov je uključivanje u obuku „Put do uspešnog preduzetnika“. Ovu obuku moguće je pohađati u filijali za zapošljavanje u Zrenjaninu ili u onlajn formatu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Do 31. marta prijava za subvenciju od 300.000 dinara za samozapošljavanje

     

    Lice koje registruje delatnost uz podršku programa za samozapošljavanje dužno je da je obavlja najmanje 12 meseci. Takođe, treba redovno da uplaćuje doprinose za obavezno socijalno osiguranje najmanje 12 meseci.

     

    Subvencije za otvaranje novih radnih mesta

     

    Subvencija u iznosu od 250.000 dinara odobrava se za otvaranje novih radnih mesta poslodavcima sa područja AP Vojvodine, koji pripadaju privatnom sektoru. Subvencija se koristi za troškove zapošljavanja nezaposlenih, ili za uplatu poreza i doprinosa za 12 meseci ugovorne obaveze.

     

    Pravo učešća na javnom konkursu za organizovanje i sprovođenja javnih radova imaju udruženja koja imaju status pravnog lica. To znači da treba da su upisana u Agenciji za privredne registre. Projekti javnih radova traju do četiri meseca. Oblasti u kojima se sprovode su: socijalne i humanitarne delatnosti, održavanje i obnavljanje javne infrastrukture, održavanje i zaštita životne sredine i prirode i kultura i turistička delatnost.

     

    Na javnim radovima radnici su angažovani po ugovoru o privremeno-povremenim poslovima. Njihova mesečna prinadležnost je do 22.000 dinara.

     

    Javni pozivi i konkursi Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam objavljeni su na sajtovima sekretarijata i Nacionalne službe za zapošljavanje.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Tekstovi javnih poziva/konkursa sadrže informacije o programu, visini iznosa sredstava, uslovima učešća, pravima i obavezama korisnika programa, dokumentaciji koja se prilaže uz zahtev za učešće i drugo.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin