• Češki investitor preuzeo fabriku „Beohemija“, u planu širenje poslovanja

    Kompanija „Central European Industries“ iz Češke potpisala je danas u prostorijama Privredne komore Srbije u Beogradu sa firmom „Preston Holding“ iz Novog Sada ugovor o preuzimanju zrenjaninske fabrike „Beohemija“.   Kompanija „Beohemija“, u vlasništvu „Preston Holdinga“, koja je jedan od lidera u proizvodnji deterdženata i kućne hemije na prostoru Jugoistočne Evrope, prepoznata je kao kapitalna […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Češki investitor preuzeo fabriku „Beohemija“, u planu širenje poslovanja

    Kompanija „Central European Industries“ iz Češke potpisala je danas u prostorijama Privredne komore Srbije u Beogradu sa firmom „Preston Holding“ iz Novog Sada ugovor o preuzimanju zrenjaninske fabrike „Beohemija“.

     

    Kompanija „Beohemija“, u vlasništvu „Preston Holdinga“, koja je jedan od lidera u proizvodnji deterdženata i kućne hemije na prostoru Jugoistočne Evrope, prepoznata je kao kapitalna investicija za češki holding.

     

    – Nije bilo lako firmu iz stečaja i bankrota vratiti na tržište, kako Srbije, tako i regiona i Evrope, i danas privući ovako eminentnog partnera. On će svojim dolaskom na tržište Srbije doneti evropske vrednosti i standarde – izjavio je vlasnik „Preston Holdinga“ Davor Milićević.

     

    On je dodao kako je u zrenjaninsku kompaniju u prethodne četiri godine uloženo više od 30 miliona evra. Napomenuo je i da će uz finansijsku podršku češkog investitora „Beohemija“ ojačati svoju poziciju i dobiti pristup potrošačima Srednje i Jugoistočne Evrope.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Prosečna cena novih stanova u Zrenjaninu među najvećim u Vojvodini

     

    Roman Kratohvil iz češke kompanije „Central European Industries“ iskazao je zadovoljstvo što se kroz ovu investiciju nastavlja tradicionalno dobra saradnja srpske i češke privrede.

     

    – Kompanija „Beohemija“ je prepoznata kao odlična baza za širenje poslovanja, povećanja udela na postojećim, kao i razvoj novih tržišta – rekao je Kratohvil.

     

    Trivunac: Češka kompanija kredibilan partner

     

    Savetnik predsednika Privredne komore Srbije Milun Trivunac pohvalio je nameru češke kompanije da investira u Srbiju. Istakao je da Češka i Srbija tradicionalno imaju dobre bilateralne i trgovinske odnose.

     

    – Nova investicija doprineće daljem uspešnom razvoju „Beohemije“ i osvajanju tržišta jer je češka kompanija kredibilan i stabilan partner. To je u ovakvoj vrsti transakcija i najvažnija stavka. I to garantuje uspeh investicije – ocenio je Trivunac.

     

    Svečanosti je prisustvovao i češki ambasador u Srbiji Tomaš Kuhta koji je istakao da je zemlja iz koje dolazi jedan od deset najvažnijih investitora u Srbiji. Naglasio je da novom investicijom dodatno ojačava tu poziciju. Istakao je i da je u prošloj godini vrednost trgovinske razmene premašila 1,2 milijarde evra i izrazio očekivanje da će ova godina doneti još bolje rezultate.

     

    beohemija
    Foto: Beohemija (Promo)

     

    Prilika za pozicioniranje proizvoda u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi

     

    „Central European Industries“ je moderan industrijski holding sa visokom dodatom vrednošću u oblasti energetike, teškog inženjeringa i reciklaže materijala. Obuhvata petnaest kompanija sa više od 2.000 zaposlenih i prometom od preko 200 miliona evra.

     

    Ova investicija predstavlja priliku da „Beohemija“ pozicionira svoje proizvode u industriji deterdženata i kućne hemije u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi.

     

    „Preston Holding“ iz Novog Sada je kupio „Beohemiju“ u aprilu 2017. godine, po početnoj ceni od 2,5 milijarde dinara. Vlasnik „Preston Holdinga“ je Davor Milićević, koji je bio jedini učesnik na javnom nadmetanju. Ova firma svoje poslovne aktivnosti realizuje kroz tri organizacione celine: „Merkur Real Estate“, „Beohemija“ i „MK Logistika“. Članice „Preston Holdinga“ bave se trgovinom robe na veliko, proizvodnjom, uvozom, izvozom, razvojem nekretnina i upravljanjem njima, skladištenjem i transportom robe.

     

    „Beohemija“ poseduje najsavremeniju tehnologiju

     

    „Beohemija“ je fabrika za proizvodnju tečnih deterdženata i proizvoda kućne hemije. Opremljena je najmodernijom tehnologijom i u potpunosti automatizovana. Odlikuje se kompletnim proizvodnim procesom koji koristi visokosofisticirane tehnologije, koje obuhvataju i postrojenje za proizvodnju PET i PE ambalaže.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    „Najsavremenija tehnologija, potpuna automatizacija, stalni i garantovani kvalitet proizvoda, ekološka prihvatljivost tehnologije aglomeracije koju koristimo za proizvodnju praškastih deterdženata i vrhunski stručnjaci, najznačajnije su odlike naše fabrike u Zrenjaninu“, kažu u „Beohemiji“.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija