Ekonomija Vesti Zrenjanin

Čak 150 firmi iz okruga prijavilo se za učešće u programu „Moja prva plata“

moja prva plata
Foto: Pixabay

Čak 150 preduzeća sa područja Srednjobanatskog okruga prijavilo se ove godine za učešće u programu „Moja prva plata“, saopštila je zrenjaninska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje. U Filijali Zrenjanin ističu da je interesovanje poslodavaca za ovogodišnji program veće nego u prva dva ciklusa, kako na nivou republike, tako i u srednjem Banatu.

 

U prvom ciklusu programa 2020. godine u našem okrugu je zaključen ugovor sa 84 poslodavca, dok je prošle godine učestvovalo 80 firmi.

 

PROČITAJTE JOŠ: Potrebni vozači C kategorije, prijave za POSAO su u toku

 

„Prijavili su se svi privredni subjekti – preduzetnici, mikro, mala, srednja i velika preduzeća, kao i javni sektor. Na zvaničnom portalu programa objavljene su i konkretne radne pozicije sa opisom poslova. Najveća potražnja je za administrativnim radnicima, knjigovođama,  prodavcima, magacionerima, kuvarima, konobarima… Traženi su i inženjeri mašinstva, elektrotehnike, tehnologije, grafičkog dizajna, pravnici i vaspitači“, kažu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje u Zrenjaninu.

 

Prijavljivanje nezaposlenih od 3. do 31. oktobra

 

Osposobljavanje za rad u kompanijama koje su se prijavile biće realizovan po utvrđenom programu, uz podršku i nadzor mentora.

 

„Za poslodavce je važno da učešćem u programu obezbeđuju kvalitetne kadrove, koji uz teorijska znanja, usvojena kroz školovanje, imaju i znanja i veštine stečene kroz praksu. Takođe, poslodavci koji zapošljavaju mlade, koji su u njihovim kompanijama radili u okviru ovog programa, dobijaju kadrove čije su kompetencije u skladu sa profesionalnim standardima odgovarajućim kompaniji“, objašnjavaju u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

 

PROČITAJTE JOŠ: Škola računara NIMIKO organizuje informatičku obuku za nezaposlene

 

U drugoj fazi programa „Moja prva plata“, od 3. do 31. oktobra, nezaposleni će preko zvaničnog portala moći da se prijavljuju za učešće u njemu.

 

Podsetimo, program podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“ mladima bez radnog iskustva omogućava da obave praksu na konkretnim poslovima kod poslodavaca. Na taj način stiču kompetencije za rad i tako povećaju svoje mogućnosti za zapošljavanje.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz