• Brodogradilište „Shipyard Bomex 4M“ prodato po početnoj ceni

    Brodogradilište „Shipyard Bomex 4M“ iz Perleza u stečaju prodato je na javnom nadmetanju po početnoj ceni od 177 miliona dinara. Ovo je za portal zrenjaninski.com potvrdio stečajni upravnik Dušan Lazić.   Novi vlasnik brodogradilišta u Perlezu je postala beogradska kompanija „Rubikon Shipping Company“.   Brodogradilište je prodato kao pravno lice, odnosno prodata je celokupna imovina […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Brodogradilište „Shipyard Bomex 4M“ prodato po početnoj ceni

    Brodogradilište „Shipyard Bomex 4M“ iz Perleza u stečaju prodato je na javnom nadmetanju po početnoj ceni od 177 miliona dinara. Ovo je za portal zrenjaninski.com potvrdio stečajni upravnik Dušan Lazić.

     

    Novi vlasnik brodogradilišta u Perlezu je postala beogradska kompanija „Rubikon Shipping Company“.

     

    Brodogradilište je prodato kao pravno lice, odnosno prodata je celokupna imovina koju čine građevinski objekti, proizvodna hala, kantina sa garderobom, upravna zgrada…

     

    „Rubikon Shipping Company“ je pre tri godine kupio i zrenjaninsko brodogradilište „Begej“ u stečaju. Ova kompanija se tada predstavila kao regionalni lider u rečnom transportu koji je specijalizovan za bezbedni i pouzdani prevoz hemikalija i naftnih derivata.

     

    Pročitajte još: Nakon osam godina završen stečaj u Hemijskoj industriji „Luxol“

     

    Stečaj u brodogradilištu „Shipyard bomex 4M“ otvoren je u februaru 2018. godine, i to upravo na predlog ove fabrike. U predlogu je navedeno da su računi stečajnog dužnika bili u neprekidnoj blokadi u prethodne tri godine, na iznos od 172 miliona dinara, da je kompanija prezadužena i da je ukupan gubitak u prethodnim godinama iznosio više od 1,7 miliona dinara.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]