• Bivši radnici „Vojvodinaputa“ dobiće 0,73 odsto od priznatih potraživanja!

    Zrenjaninsko preduzeće „Vojvodinaput“ prodato je šabačkoj firmi „Hidrooprema“, pa će o daljoj sudbini ove nekada uspešne putarske firme odlučivati novi vlasnik. Nakon prodaje „Vojvodinaputa“ kao pravnog lica, Privredni sud u Zrenjaninu je doneo rešenje o obustavljanju stečajnog postupka nad ovim preduzećem. Stečaj je nastavljen samo u odnosu na stečajnu masu.   Stečajni upravnik Slobodan Sudarov […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Bivši radnici „Vojvodinaputa“ dobiće 0,73 odsto od priznatih potraživanja!

    Zrenjaninsko preduzeće „Vojvodinaput“ prodato je šabačkoj firmi „Hidrooprema“, pa će o daljoj sudbini ove nekada uspešne putarske firme odlučivati novi vlasnik. Nakon prodaje „Vojvodinaputa“ kao pravnog lica, Privredni sud u Zrenjaninu je doneo rešenje o obustavljanju stečajnog postupka nad ovim preduzećem. Stečaj je nastavljen samo u odnosu na stečajnu masu.

     

    Stečajni upravnik Slobodan Sudarov je, u međuvremenu, Privrednom sudu dostavio nacrt rešenja za glavnu deobu.

     

    Kada se sve sabere i oduzme, za podelu ostaje 67,9 miliona dinara.

     

    PROČITAJTE JOŠ: “Agroglobe” traži otvaranje stečajnog postupka u zrenjaninskoj firmi

     

    Prema objavljenom nacrtu, najbolje su prošli poverioci prvog i drugog isplatnog reda, čija su potraživanja stoprocentno namirena. Među njima je i Poreska uprava.

     

    Dobro je prošao i stečajni upravnik Slobodan Sudarov, koji će dobiti novčanu nagradu od 3,2 miliona dinara po osnovu namirenja stečajnih poverilaca. U obrazloženju piše da je nagradu zaslužio jer je stečajni postupak u „Vojvodinaputu“ bio „visokog stepena složenosti“, kao i da je Sudarov uspeo da u stečajnu masu vrati upravnu zgradu, koja je imala najveću vrednost.

     

    Najgore su prošli poverioci trećeg isplatnog reda, kojih je i bilo najviše, čak 332, a među kojima su i bivši radnici. Od onoga što su potraživali, poverioci trećeg reda dobiće svega 0,73 odsto. Tako će neki koji su, recimo, potraživali 125.859 dinara, dobiti samo 923 dinara. Među ovim poveriocima su i neki kojima će biti isplaćeno nešto više od 100 dinara.

     

    Stečaj otvoren još 2011. godine

     

    Podsetimo, stečaj u „Vojvodinaputu“ je otvoren 2011. godine, a 2018. je proglašen bankrot preduzeća. Ova putarska firma je iz trećeg puta prodata rudarsko – građevinskom preduzeću „Hidrooprema“ iz Šapca. Privredni sud u Zrenjaninu je nedavno rešenjem konstatovao da je suma od 224.937.843 dinara, koliko je iznosila kupoprodajna cena, u celosti isplaćena.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Pomenutim rešenjem je naloženo Republičkom geodetskom zavodu, Službi za katastar nepokretnosti, da skine sve terete, zabeležbe i ostale upise, kako sa objekata i zemljišta, tako i sa opreme i vozila.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Ja kako cujem neko ce dobiti i 100% iako je iz treceg isplatnog reda. Stecajnom 3,2 miliona, a radnicima sipak. I sta ce biti sa neuplacenim stazom?? Dolazili smo uredno na posao, radili ne samo dolazili, a staz macku o rep??

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija