• BEK OPET ZAVRŠIO U STEČAJU, POVERIOCI OGORČENI

    ZRENJANIN – Zrenjaninski BEK po ko zna koji put završio je u – stečaju. Umesto da se od prodaje namire poverioci i da se, možda, pokrene proizvodnja, s obzirom na to da među poveriocima ima onih kojima je to bio i cilj, vlasnici BEK-a, odnosno „Novog Beka“, porodica Beštić, zatražili su otvaranje stečaja. I to u Beogradu, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    BEK OPET ZAVRŠIO U STEČAJU, POVERIOCI OGORČENI

    ZRENJANIN – Zrenjaninski BEK po ko zna koji put završio je u – stečaju. Umesto da se od prodaje namire poverioci i da se, možda, pokrene proizvodnja, s obzirom na to da među poveriocima ima onih kojima je to bio i cilj, vlasnici BEK-a, odnosno „Novog Beka“, porodica Beštić, zatražili su otvaranje stečaja. I to u Beogradu, pošto je sedište firme premešteno u glavni grad.

    Iz fabričkog kruga BEK-a sve se iznosi
    Iz fabričkog kruga BEK-a sve se iznosi

    – To je nečuveno i ja mislim da će ovaj slučaj na kraju stići do Strazbura. Umesto da zrenjaninski Privredni sud proda imovinu, taj se proces odugovlačio i odugovlačio da bismo, evo, stigli do ko zna kog stečaja po redu. I, stečaj će se voditi u Beogradu, iako je kompletna imovina u Zrenjaninu. Svakog dana šleperi ulaze u fabrički krug, izvlači se i odnosi sve što može. Kad će se raditi popis, ko će ga raditi, šta će ostati ko to zna – ističe za portal zrenjaninski.com jedan od najvećih poverilaca Marinel Mendrea.

    Grupa preduzetnika, među kojima je i Mendrea, 2010. uložila je u BEK milion i po evra, pokrenula proizvodnju, ali već godinu dana kasnije osniva se „Novi Bek“, starom ne ostaje ništa, i od tada počinje agonija koja traje već pet godina.

    – Ne razumem kako država može da posmatra ovaj slučaj potpuno nezainteresovano. Odgovorno tvrdim da je mnogo grešaka napravljeno i da stečaj, ne da nije morao, nego nije smeo da se desi – ističe Mendrea.

    Imovina čijom prodajom je trebalo da se namire poverioci procenjena je na 400 miliona dinara, a u pitanju su upravna zgrada, laboratorija, magacini, pogoni, i pripadajuće zemljište – praktično sve što je od BEK-a preostalo.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija