• Banja Rusanda uspešno predstavila potencijale na sajmu u Kini

    Predstavnici Specijalne bolnice za rehabilitaciju “Rusanda” iz Melenaca, na Sajmu investicija u Sjamenu, u Kini, na najbolji način predstavili su potencijale ove banje.   Sajam je održan od 8. do 11. septembra a u okviru srpske delegacije predstavnici Banje “Rusanda” bili su v.d. direktora dr Zorica Ćulibrk i Vladimir Eremić.   -Imali smo veoma korisne […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Banja Rusanda uspešno predstavila potencijale na sajmu u Kini

    Predstavnici Specijalne bolnice za rehabilitaciju “Rusanda” iz Melenaca, na Sajmu investicija u Sjamenu, u Kini, na najbolji način predstavili su potencijale ove banje.

     

    Sajam je održan od 8. do 11. septembra a u okviru srpske delegacije predstavnici Banje “Rusanda” bili su v.d. direktora dr Zorica Ćulibrk i Vladimir Eremić.

     

    -Imali smo veoma korisne razgovore i kontakte kako među domaćim privrednicima, tako i sa zainteresovanim kineskim partnerima. Predstavili smo veliki potencijal “Rusande” i istakli da je projekat detaljne regulacije banjskog kompleksa u završnoj fazi. Sve uz napomenu da je ovim planom predviđeno uređenje postojećih i izgradnja novih hotela, sportsko rekreativnog objekta, bazena i geronto bloka. Predstavljen je, takođe, plan izgradnje termoelektrane, koja bi koristila toplotne izvore termominaralne vode i značajno smanjila rokove povrata uloženih investicija – napominje dr Zorica Ćulibrk, ocenjujući sajamski nastup kao veoma uspešan.

     

     

    -Imali smo više uspešnih razgovora sa kompanijama iz Šangaja, kao što su “Invest Shangai” i “Invest Taiwan”. Postignuti su dogovori da “Rusanda” dostavi svoje projekate kompanijama koje su potencijalni partneri, kako bi se nastavili pregovori o investiranju u izgradnju novog hotela, u krugu banjskog kompleksa – kaže dr Zorica Ćulibrk i podseća da su kongresu prisustvovali i predstavnici kompanija Linglong, Ziđin, HBIS i CRBC, kao najvećih kineskih investitora u Srbiji. Oni su izrazili želju da lično posete “Rusandu” kako bi se na licu mesta uverili o njenim potencijalima.

     

     

    -Istakla bih i da je potpredsednik pokrajnske vlade Ivan Đoković, prepoznao naše napore za očuvanja banje i unapređenja zdravstvenih usluga i pozvao nas da u narednih mesec dana budemo njegovi gosti na radnom sastanku. Ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić je pokazao je veliko interesovanje za projekte u vezi geotermalnih izvora i izgradnje termoelektrane. A ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan je istakao da je ovo ministarstvo spremno da pomogne “Rusandi” u realizaciji projekata – ističe dr Zorica Ćulibrk, uz opasku da je poseta sajmu iskorišćena za dogovore o saradnji sa kompanijom “Trayal” iz Kruševca i Koridorima Srbije, kao i sa Privrednom komorom Srbije.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija