Ekonomija

Banja Rusanda potpisuje memorandum o saradnji sa Iranom

Banja Rusanda

Na ovogodišnjem sajmu ZrBizNet , specijalna bolnica za rehabilitaciju Banja “Rusanda” je promovisala, pored širokog spektra indikacija koje pruža u lečenju i rehabilitaciji njenih korisnika, i svoj turistički potencijal.

 

Banja Rusanda

 

Banja se nalazi na jednom od najvećih slanih jezera u regionu u prelepom parku prirode, zaštićenom području II kategorije. Ove godine zabeležena je rekordna poseta gostiju , popunjenost kapaciteta je u ovom trenutku preko 95 odsto.

 

Banja Rusanda

 

Novo rukovodstvo banje na čelu sa mr sc. med. dr Zoricom Ćulibrk i sa novim menandžmentom, ove godine učinilo je velike napore kako bi promovisalo instituciju i njena prirodna blaga i van granica naše zemlje.

 

Za vreme trajanja sajma privrede ZrBizNet u banji je boravila visoka delegacija iz Islamske republike Iran na čelu sa Omid Ben Abbasom, direktorom za ekonomsku saradnju u vladi provincije Huzestan i Amirom Zamani Zadehom, predstavnikom turističke agencije iz Irana i članom privredne komore u provinciji Huzestan.
Tom prilikom je sačinjen memorandum o saradnji , koji podrazumeva dolazak iranskih turista u ovu banju , ali i o potencijalnim investicijama . Ovaj memorandum će nakon overe u Ministarstvu pravde i Ministarstvu spoljnih poslova naše zemlje, biti zvanično potpisan u sredu 26.septembra u ambasadi Islamske republike Iran, uz prisustvo ambasadora ove prijateljske zemlje.
Po rečima ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije Rasima Ljajića, ovo je prvi ugovor koji se sklapa između dve zemlje nakon liberalizacije viznog režima i potpisivanja bilaterarnih sporazuma o saradnji, koje se dogodilo proletos.

 

Banja Rusanda

 

Visoka delegacija iz Irana je iskoristila boravak u Rusandi i posetila je sajam privrede ZrBizNet i tom prilikom obavila je niz značajnih sastanaka , kako sa lokalnim privrednicima tako i sa predstavnicima privredne komore Zrenjanina.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM