• Banja Rusanda potpisuje memorandum o saradnji sa Iranom

    Na ovogodišnjem sajmu ZrBizNet , specijalna bolnica za rehabilitaciju Banja “Rusanda” je promovisala, pored širokog spektra indikacija koje pruža u lečenju i rehabilitaciji njenih korisnika, i svoj turistički potencijal.     Banja se nalazi na jednom od najvećih slanih jezera u regionu u prelepom parku prirode, zaštićenom području II kategorije. Ove godine zabeležena je rekordna […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Banja Rusanda potpisuje memorandum o saradnji sa Iranom

    Na ovogodišnjem sajmu ZrBizNet , specijalna bolnica za rehabilitaciju Banja “Rusanda” je promovisala, pored širokog spektra indikacija koje pruža u lečenju i rehabilitaciji njenih korisnika, i svoj turistički potencijal.

     

    Banja Rusanda

     

    Banja se nalazi na jednom od najvećih slanih jezera u regionu u prelepom parku prirode, zaštićenom području II kategorije. Ove godine zabeležena je rekordna poseta gostiju , popunjenost kapaciteta je u ovom trenutku preko 95 odsto.

     

    Banja Rusanda

     

    Novo rukovodstvo banje na čelu sa mr sc. med. dr Zoricom Ćulibrk i sa novim menandžmentom, ove godine učinilo je velike napore kako bi promovisalo instituciju i njena prirodna blaga i van granica naše zemlje.

     

    Za vreme trajanja sajma privrede ZrBizNet u banji je boravila visoka delegacija iz Islamske republike Iran na čelu sa Omid Ben Abbasom, direktorom za ekonomsku saradnju u vladi provincije Huzestan i Amirom Zamani Zadehom, predstavnikom turističke agencije iz Irana i članom privredne komore u provinciji Huzestan.
    Tom prilikom je sačinjen memorandum o saradnji , koji podrazumeva dolazak iranskih turista u ovu banju , ali i o potencijalnim investicijama . Ovaj memorandum će nakon overe u Ministarstvu pravde i Ministarstvu spoljnih poslova naše zemlje, biti zvanično potpisan u sredu 26.septembra u ambasadi Islamske republike Iran, uz prisustvo ambasadora ove prijateljske zemlje.
    Po rečima ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije Rasima Ljajića, ovo je prvi ugovor koji se sklapa između dve zemlje nakon liberalizacije viznog režima i potpisivanja bilaterarnih sporazuma o saradnji, koje se dogodilo proletos.

     

    Banja Rusanda

     

    Visoka delegacija iz Irana je iskoristila boravak u Rusandi i posetila je sajam privrede ZrBizNet i tom prilikom obavila je niz značajnih sastanaka , kako sa lokalnim privrednicima tako i sa predstavnicima privredne komore Zrenjanina.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija