• Aleksandar Vučić o „Linglongu“: Očekujem sve najbolje od te investicije

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da veruje da će prvi pogon kineske kompanije „Linglong“ u Zrenjaninu početi sa radom na jesen sledeće godine. On je naglasio da je to ogromna investicija i ocenio da se ona razvija odlično.   – Očekujem sve najbolje po tom pitanju – naglasio je Aleksandar Vučić, dodajući da […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Aleksandar Vučić o „Linglongu“: Očekujem sve najbolje od te investicije

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da veruje da će prvi pogon kineske kompanije „Linglong“ u Zrenjaninu početi sa radom na jesen sledeće godine. On je naglasio da je to ogromna investicija i ocenio da se ona razvija odlično.

     

    – Očekujem sve najbolje po tom pitanju – naglasio je Aleksandar Vučić, dodajući da posle nemačkog „Drekslmajera“ u Zrenjaninu nije bilo ovako velikih investicija.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ministarstvo: Radnici zadobili opekotine prilikom eksplozije u fabrici vode

     

    Na polaganju kamena temeljca za fabriku guma japanske kompanije „Tojo tajers“ u Inđiji, predsednik Vučić je upitan da prokomentariše tvrdnje pojedinih građanskih aktivista i ekoloških udruženja da je „Linglong“ potencijalni veliki zagađivač životne sredine.

     

    – Nisam upoznat sa detaljima, ali moraćemo svu pažnju da posvećujemo zaštiti životne sredine. Država Srbija će na tome svakako da insistira. Ljudi treba da znaju da se radi o stotinama miliona i milijardama evra investicija, koje znače bolji život za njih, sigurnost za njihovu decu i mogućnost da planiraju budućnost i opstanak u našoj zemlji. A, naravno, da ćemo o svemu da vodimo računa – poručio je Vučić.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 6

    1. Predsedniče, nema veze kolika su ulaganja Kineza i koliki će biti broj zaposlenih.
      Džabe nam sve to kada izgubimo zdravlje mi i naša deca. U Zrenjaniju je već loša i nezdrava voda godinama. Ceo Zrenjanin smrdi, pogotovo leti. Sada hoćete da nam zatrujete vazduh i hranu (njive) . Nama jedino ostaje da se odselimo ili pomremo zbog vašeg rejtinga I imidža graditelja.
      Molio bih Vas da ovo industrijsko čudo preselite u neki drugi deo Srbije.
      ZAHVALNI GRAĐANIN

    2. Ako nije upoznat sa detaljima nek ne lupeta i ne uništava sve oko sebe. Svaki izgubljeni dan na ovom, po svemu sudeći, dibidus protivzakonitom poslu za njega i saradnike znači samo veću odgovornost! Ličnu!

    3. Možemo mi da pišemo komentare do sutra. Stvar je zapečaćena. Ja ne verujem da će Kinezi da odustanu. Šta nam je tu nam je. Ko je jači, on diktira uslove. Isto bi to bilo, kada bi tražili da ode MMF sa svojim aranžmanima i kreditima iz Srbije. Moramo prihvatiti realnost i da progutamo žabu. Ja bi voleo da se ta zemlja vrati pravim vlasnicima, od kojih je oduzeta. Od toga nema ništa.

      1. Zato nam je kako nam je. Zrenjaninci su poto tar<. Gde je nestala BORBENOST i JUNAŠTVO ?
        Ništa nije jače od nas građana ako smo složni . NE DAMO VIŠE DA NA TRUJU I PRAVE DEBILIMA.
        Kineze ćemo blokirali na njihovim kapijama, da ne mogu ni da počnu sa gradnjom (ako smo složni , zbog naše dece)

      2. Zato nam je kako nam je. Zrenjaninci su potomci militara . Gde je nestala BORBENOST i JUNAŠTVO ?
        Ništa nije jače od nas građana ako smo složni . NE DAMO VIŠE DA NAS TRUJU I PRAVE DEBILIMA.
        Kineze ćemo blokirali na njihovim kapijama, da ne mogu ni da počnu sa gradnjom (ako smo složni , zbog naše dece)

        1. Imao sam priliku da pogledam prezentaciju fabrike Ling-long na VTŠSS. Nisam primetio da postoje dimnjaci. Dimnjaka nema. Kinezi planiraju da u krugu fabrike naprave stanove, odbanište i prodavnice. Nisu toliko šašavi da dovedu svoju decu u krugu fabrike da se truju. Gledao sam fabriku Tagar i Pirotu. Krug je uredjeniji,čistiji i više zelenila nega fabrika Luksol. Ko tvrdi da će nas zagadjivati, treba da iznese činjenice. Čime će nas zagadjivati, kojim supstancama, kojim gasovima, odakle će se stvarati ti gasovi, iz kojih procesa u kojoj količini. Ja sam za zaštitu okoline i za ekologiju. Ako je štitimo, od čega. Tako su pre desetak godina govorili za brodogradilište BomekxShipiad, da će uništiti faunu u Carskoj Bari, na kraju sam lično video da se neke ptice gnezde u krugu brodogradilišta. Time su mnoge paušalne ocene i propagande pale u vodu. Treba kritikovati sa argumenztima, a ne iz strasti. Bukom i galamom se samo teraju čvorci iz vinograda.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]