• „Agrorit“ dobitnik nagrade za poseban doprinos razvoju privrede regiona

    Kompanija „Agrorit“ iz Melenaca ovogodišnji je dobitnik nagrade Regionalne privredne komore Zrenjanin za poseban doprinos razvoju privrede regiona, odnosno izuzetne rezultate postignute u sektoru usluga.   „Agrorit“ je međunarodna špedicija koja pruža usluge transporta i logistike u zemlji i inostranstvu. Preduzeće je transportom počelo da se bavi 1990. godine i tada se zvalo „Transport Melen“. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    „Agrorit“ dobitnik nagrade za poseban doprinos razvoju privrede regiona

    Kompanija „Agrorit“ iz Melenaca ovogodišnji je dobitnik nagrade Regionalne privredne komore Zrenjanin za poseban doprinos razvoju privrede regiona, odnosno izuzetne rezultate postignute u sektoru usluga.

     

    „Agrorit“ je međunarodna špedicija koja pruža usluge transporta i logistike u zemlji i inostranstvu. Preduzeće je transportom počelo da se bavi 1990. godine i tada se zvalo „Transport Melen“. Imalo je nekoliko zaposlenih, desetak kamiona, ali i velike ambicije i želje, koje su se za nekoliko godina i ostvarile. Samo šest godina kasnije osnovano je preduzeće „Agrorit“ sa sedištem u Melencima. Preduzeće danas broji više od 200 zaposlenih koji svojim radom i profesionalnošću čine da klijenti budu zadovoljni i uvek spremni za ponovnu saradnju.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Najvažniji saveti za opremanje poslovnog prostora

     

    Godišnja nagrada Regionalne privredne komore povod je da se u „Agroritu“ osvrnu na godinu koja se polako završava.

     

    „Ova godina je izuzetno komplikovana i teška u pogledu poslovanja. Najveću poteškoću za nas predstavlja, naravno, skok cene goriva i neizvesnost u snabdevanju. Država je intervenisala ograničenjem cene, što je u početku dovelo do nestašice goriva, mada se stanje kasnije stabilizovalo, ali su cene ostale i dalje visoke. Gorivo u našoj delatnosti predstavlja najveći trošak, zbog čega je došlo do povećanja cena transporta. Međutim, one nisu u potpunosti pratile skok cene goriva“, kažu za portal zrenjaninski.com u „Agroritu“.

     

    Ova kompanija je trenutno u postupku nabavke kamiona na CNG, kao alternative usled nestašice nafte. Mada, kako kažu, ni snabdevanje gasom nije izvesno. No, prateći trendove u poslovanju, u „Agroritu“ smatraju da je, sa stanovišta zaštite životne sredine, CNG svakako prihvatljiviji nego dizel gorivo. Ovde pomno prate dešavanja kako na domaćem tako i na međunarodnom tržištu i u skladu sa tim planiraju poslovanje.

     

    agrorit

     

    Do uspeha došli isključivo svojim radom

     

    „Nagrada nam u svakom slučaju imponuje i ukazuje da je neko primetio naš rad i trud. Ovo nam nije prvo priznanje ove vrste, ali pokazuje da smo na dobrom putu, na šta smo izuzetno ponosni, jer smo do uspeha došli isključivo svojim radom i trudom. Trenutno zapošljavamo više od 200 radnika, što nas svrstava u veće kompanije u regionu, ako izuzmemo strane i privatizovane kompanije koje posluju u okruženju“, navode u „Agroritu“.

     

    U ovoj kompaniji su ponosni i na to što su se uključili u program dualnog obrazovanja, tako da će od sledeće godine pet učenika Tehničke škole u Zrenjaninu deo nastave koji se obavlja kroz praktičan rad obavljati u „Agroritu“.

     

    „Konkurisali smo takođe i za 2023/2024. godinu. Dodatno, sprovodimo i praktičnu obuku vozača bez iskustva, tako da i oni kod nas mogu steći dragoceno iskustvo“, ističu u „Agroritu“.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    A posebno su, kažu, ponosni na renoviranje, odnosno završetak izgradnje zgrade na uglu ulica Nemanjine i Bulevara Milutina Milankovića. To je sada jedan reprezentativan objekat koji je ulepšao sliku Zrenjanina.

     

    agrorit

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija