Društvo

„ZRENJANINSKI“ U AKCIJI: Budi muško!

BEOGRAD, ZRENJANIN – Portal „Zrenjaninski“ priključio se akciji koju sprovodi omladinska organizacija Centar E8, usmerena na rad sa mladim ljudima širom Srbije.

baner-320x266  OK 2„Budi muško – menjaj pravila“ je program sprečavanja nasilja u školama i čini ceo proces edukacije učenika i nastavnog osoblja na teme prevencije nasilja i rodno zasnovanog nasilja, te promovisanja rodne ravnopravnosti i zdravih stilova života. Program se radi uz podršku UNICEF-a i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

„Zato smo pokrenuli kampanju “Budi muško“ – program za srednje škole, sa ciljem da u partnerstvu sa kompanijama i građanima Srbije skupimo novac da se program prevencije nasilja sprovede i u 45 škola koje su se dodatno prijavile, ali i brojne druge. Kompanije Telenor, Telekom i VIP su nam izašle u susret i obezbedile besplatan SMS broj za prikupljanje sredstava“, kažu u Centru E8.

Portal „Zrenjaninski“ se, takođe, priključio akciji, tako da će na našoj naslovnoj strani, u narednih mesec dana, biti postavljen baner „Budi muško“. Baner poziva građane da podrže kampanju slanjem SMS-a, po ceni od 100 dinara, u cilju sprečavanja nasilja među mladima u srednjim školama.

Centar E8, inače, raznovrsnim metodologijama rada edukuje mlade o zdravim stilovima života, rodnoj ravnopravnosti, prevenciji nasilja i značaju aktiviranja u društvu. Poslednjih šest godina Centar E8 se profilisao kao organizacija za edukaciju mladića na temu rodne ravnopravnosti i prevencije nasilja. A projekat „Budi muško“ se tokom sedam godina sprovodio u više od 25 gradova Srbije.

U Centru E8 kažu da su pokazali dobre rezultate u dosadašnjem radu sa profesorima i učenicima, pa je preko 45 škola širom Srbije poslalo zahtev da postanu deo „Budi muško“ programa.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.