Društvo

“ZRENJANINSKI” U AKCIJI: Budi muško!

BEOGRAD, ZRENJANIN – Portal “Zrenjaninski” priključio se akciji koju sprovodi omladinska organizacija Centar E8, usmerena na rad sa mladim ljudima širom Srbije.

baner-320x266  OK 2“Budi muško – menjaj pravila” je program sprečavanja nasilja u školama i čini ceo proces edukacije učenika i nastavnog osoblja na teme prevencije nasilja i rodno zasnovanog nasilja, te promovisanja rodne ravnopravnosti i zdravih stilova života. Program se radi uz podršku UNICEF-a i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

“Zato smo pokrenuli kampanju ”Budi muško” – program za srednje škole, sa ciljem da u partnerstvu sa kompanijama i građanima Srbije skupimo novac da se program prevencije nasilja sprovede i u 45 škola koje su se dodatno prijavile, ali i brojne druge. Kompanije Telenor, Telekom i VIP su nam izašle u susret i obezbedile besplatan SMS broj za prikupljanje sredstava”, kažu u Centru E8.

Portal “Zrenjaninski” se, takođe, priključio akciji, tako da će na našoj naslovnoj strani, u narednih mesec dana, biti postavljen baner “Budi muško”. Baner poziva građane da podrže kampanju slanjem SMS-a, po ceni od 100 dinara, u cilju sprečavanja nasilja među mladima u srednjim školama.

Centar E8, inače, raznovrsnim metodologijama rada edukuje mlade o zdravim stilovima života, rodnoj ravnopravnosti, prevenciji nasilja i značaju aktiviranja u društvu. Poslednjih šest godina Centar E8 se profilisao kao organizacija za edukaciju mladića na temu rodne ravnopravnosti i prevencije nasilja. A projekat “Budi muško” se tokom sedam godina sprovodio u više od 25 gradova Srbije.

U Centru E8 kažu da su pokazali dobre rezultate u dosadašnjem radu sa profesorima i učenicima, pa je preko 45 škola širom Srbije poslalo zahtev da postanu deo “Budi muško” programa.

Podeli članak
sinovoz
FAM