Društvo Foto dana Vesti Zrenjanin

Zrenjaninski lekari danas slave Svetog Kozmu i Damjana (Foto)

zrenjaninski lekari

Zrenjaninski lekari, članovi Podružnice lekara, danas slave Svetog Kozmu i Damjana.

 

Kuma ovogodišnje slave je dr Sanja Đurin, načelnica Internog odeljenja zrenjaninske bolnice, a od nje je kumstvo preuzela dr Bojana Vještica, lekarka u Domu zdravlja „Dr Boško Vrebalov i predsednica Podružnice lekara.

 

Pročitajte još: Poznate ličnosti potvrdile dolazak na Gala donatorsko veče za NURDOR

 

– Za mene je kumstvo velika i čast i obaveza. Sveti Kozma i Damjan imali su dar od Boga da isceljuju. Mi, lekari, brigom o našim pacijentima učestvujemo u brizi o zdravlju cele nacije. Mislim da na današnji dan treba da razmišljamo o našoj profesiji i da joj odamo počast – istakla je ovogodišnja kuma dr Sanja Đurin.

 

 

Kumstvo je preuzela dr Bojana Vještica.

 

– Danas slave svi koji dele zajedničke vrednosti, koji svojim životom ispovedaju one vrednosti koje su ispovedali Sveti Kozma i Damjan. Koliko su te vrednosti važne vidi se po tome što ih slavimo i posle toliko vekova. Meni će godina u kojoj ću biti kuma proći u razmišljanju o tim vrednostima. Lekari imaju posebno mesto u svakom društvu, pa i našem. To je mesto veoma važno. Godinu pred sobom provešću u razmišljanju i isticanju vrednosti koje lekarska profesija ima – istakla je dr Bojana Vještica.

 

Sveti Kozma i Damjan, lekarska slava, obeležena je liturgijom i rezanjem slavskog kolača u Uspenskoj crkvi. Zrenjaninski lekari priredili su i svečani prijem u Duhovnom centru „Prepodobni Rafailo Banatski“.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM