Društvo Vesti Zrenjanin

Zrenjaninska promocija nagradnog konkursa „Evropa i ja“

evropa i ja

Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji raspisala je deseti jubilarni nagradni konkurs „Evropa i ja“. On se svake godine održava u okviru promocije „Evropskog dnevnika“.

 

Konkurs je otvoren za kreativne i inovativne učeničke radove svih srednjih škola u Srbiji do 31. januara. Do tada biće održano nekoliko promocija po Vojvodini, kako bi se nastavnici i učenici iz prve ruke informisali o uslovima konkursa.

 

Prezentacija jubilarnog desetog izdanja „Evropskog dnevnika“ za učenike i profesore biće održana u Zrenjaninu 22. januara. Promocija će biti organizovana od 10.30 časova, u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“.

 

Pročitajte još: Aleksandrovo je mesto sa najvećim brojem hraniteljskih porodica

 

evropa i ja

 

Pravo učešća na nagradnom konkursu „Evropa i ja“ imaju učenici prvog, drugog i trećeg razreda svih srednjih škola u Srbiji. Učenici, uz mentorsku podršku profesora, svoje radove mogu kreirati u pet različitih kategorija: fotografija, dizajn, video format, strip/karikatura i multimedijalni format.

 

Najboljih 15 radova (po tri u svakoj kategoriji) biće nagrađeno sedmodnevnim putovanjem u tri zemlje Evropske unije – Italiju, Mađarsku i Austriju.

 

Publikacija „Evropski dnevnik 2019/2020“, čije je ovo deseto izdanje, pokriva širok spektar informacija o Evropskoj uniji, njenim vrednostima i institucijama. Poseban deo je posvećen odnosu Srbije i EU. Publikacija je namenjena prvenstveno srednjoškolcima, ali i profesorima kao pomoćno nastavno sredstvo. Neke od tema koje su obuhvaćene publikacijom jesu preduzetništvo, prava i odgovornosti, održivi razvoj, zdravlje i bezbednost, kao i društvo u kom živimo.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.