Društvo YSLAJDER

ZRENJANINSKA GIMNAZIJA DOBIJA JEDNO NOVO ODELJENJE

Zrenjaninska gimnazija

ZRENJANIN – Jedno informatičko odeljenje u Zrenjaninskoj gimnaziji, jedno četvorogodišnje odeljenje medicinskih sestara – tehničara u Medicinskoj školi, i trogodišnje odeljenje cvećara – vrtlara u Poljoprivrednoj školi, najveće su novine u planu upisa u srednje škole za 2018/2019. godinu, kada je reč o Zrenjaninu.

 

zrenjaninska gimnazija

 

Ovo je, za sada, plan koji je napravljen na nivou grada, nakon održanih sastanaka sa direktorima škola, Nacionalnom službom za zapošljavanje i Privrednom komorom, koja vodi program dualnog obrazovanja.

 

– Zrenjaninska gimnazija će upisati jedanaest odeljenja sa ovim novim, informatičkim, koje bi trebalo da ima 20 učenika. Specifičnost ovog odeljenja je da će đaci, posle položene mature, morati da polože i prijemni ispit. Verujem da ćemo imati dovoljno đaka za ovo odeljenje, a verovatno i učenika iz drugih sredina. Tako bar govore iskustva gradova koji su uveli to odeljenje – kaže za portal zrenjaninski.com gradski većnik zadužen za obrazovanje Slaviša Vlačić.

 

Plan upisa trebalo bi još da odobre i nadležni pokrajinski sekretarijat i Ministarstvo prosvete.

 

– Nadamo se da ćemo dobiti odobrenje, kako bismo mogli da realizujemo plan, a verujem da će do početka upisa biti još nekih novina o kojima je sada rano govoriti – istakao je Vlačić.

 

Ono što se sada zna jeste da će naredne školske godine, sa teritorije grada, biti manje dece za upis u srednje škole, jer ih manje, u odnosu na prethodnu, završava osnovnu školu. Ali, to je priča koja se, na žalost, ponavlja iz godine u godinu.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz