Društvo

ZRENjANINCI NA SAJMU TURIZMA: Zašto „Dani piva“ mogu rame uz rame sa teniskim turnirom u Melburnu (FOTO)

BEOGRAD – Grad Zrenjanin i Turistički centar i ove godine učesnici su Međunarodnog sajma turizma, koji se održava u Beogradu.

Velike gužve na zrenjaninskom štandu
Velike gužve na zrenjaninskom štandu

Osim brojnih manifestacija i prirodnih bogatstava koje nudi grad na Begeju, posetiocima sajma, na zrenjaninskom štandu, predstavljene su i pojedine ustanove, poput Banje „Rusanda“ iz Melenaca, ali i ugostiteljski objekti i udruženja.

– Na štandu smo pokazali kako gledamo na turizam grada Zrenjanina. Pozvali smo i druge da učestvuju sa nama na sajmu, jer ne mislimo da je turizam i turistička karta našeg grada samo Turistički centar. Ugostitelji, manifestacija „Banatske vredne ruke“, vinari, proizvođači meda i svi drugi su jedna šira slika Zrenjanina – rekao je direktor Turističkog centra Dragan Vulešević, prilikom obraćanja na Međunarodnom sajmu turizma.  

Vulešević je ocenio da je protekla godina bila vrlo uspešna i naglasio da mu je naročito drago što je prepoznat trud Turističkog centra, tako da je osvojeno nekoliko vrednih nagrada, na republičkom, pokrajinskom i gradskom nivou. U Turističkom centru, dodao je on, posebno su ponosni na to što su „Dani piva“ proglašeni za najbolju manifestaciju u Srbiji u 2015. godini, i to u konkurenciji Festivala u Guči, Beer festa i drugih velikih svetkovina.

– Gledao sam pre određenog vremena Otvoreno prvenstvo Australije u Melburnu. Dok je Novak Đoković primao medalju, spiker je rekao da je za 14 dana ovu sportsku manifestaciju ispratilo 750.000 ljudi. Ako smo mi uspeli da za upola manje vremena na „Danima piva“ okupimo blizu 500.000 ljudi, onda ne treba da budemo skromni, već bi trebalo da se ponosimo događajem koji je postao brend našeg grada – istakao je Vulešević.

Predstavnici grada Zrenjanina i Turističkog centra
Predstavnici grada Zrenjanina i Turističkog centra

A o budućim planovima, vezanim za turizam, govorio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je takođe bio prisutan na zrenjaninskom štandu na Sajmu turizma.

– Znamo da je turizam neiskorišćeni resurs, ne samo grada Zrenjanina, nego i cele Srbije. Imamo puno prostora da se razvijamo i zato smo prošle godine napravili veliki pomak kod organizacije „Dana piva“. Takođe smo u toku cele godine organizovali razne manifestacije, između ostalog i dnevne koncerte – podsetio je Janjić i kazao da je lokalna samouprava prepoznala da su smeštajni kapaciteti problem grada, zbog čega će ove godine biti otvoreno još objekata za smeštaj gostiju.

Janjić je rekao da je pažnja posvećena i razvoju sportskog turizma, napominjući da u Zrenjaninu postoje stara hala sportova i Kristalna dvorana, da će ove godine započeti izgradnja paraolimpijskog centra, jedinog u regionu, kao i da će biti otvoren jedan od tri golf centra u Srbiji, po čemu će ovaj banatski grad sigurno biti prepoznat.

Na kraju, Janjić je rekao da će ove godine „Dani piva“, umesto pet, trajati šest dana, da će biti još bolji i da se očekuje da će manifestaciju posetiti više od pola miliona ljudi.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz